Q&A met grafisch KROON’juweel Eveline Schram: ‘Anderen die mij goed genoeg kennen zouden over mij zeggen dat ik een enorme doorzetter ben.’

⚡ Sinds wanneer illustreer jij en wat inspireert jou?

‘Tijdens m’n stage bij de Designpolitie ben ik begonnen met illustreren voor de Volkskrant en De Groene Amsterdammer. Daarna is het een tijdje stil geweest in illustratie-land. Tot een half jaar geleden, toen begon het weer te kriebelen en ben ik het een en ander gaan delen op Instagram. Mijn insta-imperium was toen nog vrij klein, maar ik vind dit een leuke manier om mijn hersenspinsels met de wereld te delen en mijn illus-skills verder te ontwikkelen. Ik haal mijn inspiratie vooral uit de relatie tussen mens en natuur. We hebben er met z’n allen natuurlijk één grote teffuszooi van gemaakt, maar juist daardoor merk je dat het verlangen, en vooral respect voor de natuur opnieuw begint te groeien. En da’s mooi. Daarnaast in m’n eigen leven natuurlijk een belangrijke inspiratiebron. Dromen, verlangens, of dingen die ik juist helemaal kut vind. De ene keer diepgaand, de andere keer gewoon lekker plat’.

⚡ Wat ga je dit jaar allemaal uitvreten?

‘Ik wil zoveel mogelijk illustraties gaan maken, en deze vervolgens gaan schilderen. Ik wil een beetje af van het digitale, krijg er vierkante ogen van. Ik ben van plan om me daar de komende maanden in te storten. Gelukkig is mijn Kroon-kamertje groot genoeg voor een mooi schilderhoekje, dus daar lijkt de lente me een goed aangewezen seizoen voor’.

⚡ Kunnen andere KROON’ers jou ergens mee helpen?

I (L) samenwerken, dus roept u maar 😉

Bekijk voor meer werk en  informatie Eveline haar website, te vinden op www.eveline-schram.nl!

Related posts