Q&A met Erwin Pols van Mwah Tekstuele Verwenners: ‘Ons kantoor is een doos vol emoties’

✒ Heb jij altijd teksten geschreven? Of deed je vroeger iets totaal anders?

Erwin: ‘Ik deed vroeger iets to-taal anders. Ik heb ooit de studie economisch-linguïstisch gedaan op de HES. Daarna heb ik het bedrijfsleven lastiggevallen; ik heb eerst een internationale groothandel ten gronde gericht, in het Groothandelsgebouw (waar nu Fit for Free zit). Daar begon ik als commercieel medewerker binnendienst op de exportafdeling, rolde vervolgens in de projectleiding van een groot intern (veel te kostbaar) automatiseringsproject en werd daarna nog een dure kwaliteitsmanager om het bedrijf nodeloos ISO-gecertificeerd te maken. Toen kon dat nog. Ook heb ik nog vier jaar bijgedragen aan de internationale misdaad, bij Interpol gewerkt, spannende tijden….ik mag er helaas niets over zeggen, of ik moet me nu al willen opsluiten in de Ecuadoriaanse ambassade. Pas in 2006 werd mij vriendelijk geadviseerd niet meer in bedrijven te werken en besloot ik maar succesvol teksten te gaan schrijven.’

 

✒ Welke emotie raak je graag aan bij anderen door middel van jouw teksten?

Erwin: ‘De teksten zijn een weerspiegeling en vertaling van wat er zo’n beetje allemaal in mij plaatsvindt, is mij verteld door mijn therapeut. De ene keer komen ze puur vanuit mijn gedachten, de andere keer meer vanuit een diepere laag waar ik zelf alleen maar met mijn teksten bij kan. Wat ik er bij een ander mee veroorzaak is lastig te zeggen. Dat verschilt per mens. De een kijkt ernaar alsof hij er net achter komt dat er geen bier meer in z’n glas zit, terwijl de ander er spontaan bij in tranen uit kan barsten en zich volledig geheeld weet.’

 

✒ Welke vraag werd -helaas- nog nooit aan jou gesteld maar had je wel graag gekregen?

Erwin: ‘Gaat het nog een beetje?’

 


Kom nóg meer te weten over Erwins en Mwah Tekstuele Verwenners via zijn website: https://mwah.nl.

 

Related posts