Q&A met Zoe Davison van Paper Wings Illustration: ‘Ik gebruik het liefst gedurfde, grafische kleuren en lijnen in mijn werk en gebruik bij voorkeur een mix van technieken voor het maken van drukwerk, inkten, fijne lijnen en acrylverf.’

Q&A met Zoe Davison van Paper Wings Illustration: ‘Ik gebruik het liefst gedurfde, grafische kleuren en lijnen in mijn werk en gebruik bij voorkeur een mix van technieken voor het maken van drukwerk, inkten, fijne lijnen en acrylverf.’

 

🖼 Welke technieken gebruikte je in deze linodruk?

Zoe: ‘Over het algemeen gebruik ik graag een reeks verschillende technieken, in dit geval heb ik linosnede (of linodruk) gebruikt als gekozen medium. Met één linoblok heb ik twee afzonderlijke lagen uitgesneden en heb ik lijntekeningen met Posca-verfstiften op de bovenkant aangebracht voor extra detail. Deze prent is een uitzicht op het strand van Brighton, een prachtige badplaats aan de zuidkust van Engeland en één van mijn favoriete plaatsen om te bezoeken.’

 

🖼 Op welk kunstwerk ben je het meest trots sinds je in ’11 afstudeerde?

Zoe: ‘De zes kleuren zeefdruk die ik heb gemaakt voor een tatoeage ontwerp. Het was de eerste keer dat ik een zeefdruk maakte met zoveel lagen en kleuren en ik was erg blij met het eindresultaat. Ik kreeg veel positieve feedback en heb sindsdien veel van de originele prints verkocht. Het heeft mij er echt toe aangezet om te blijven experimenteren met nieuwe geavanceerde technieken en zelfs te proberen deze te integreren met bedrukte textiel processen.’

 

🖼 Hoe ben je hier in De Kroon terecht gekomen?

Zoe: ‘Puur toeval. Mijn vriendin en ik waren op bezoek bij het Etsy evenement en ik zag toevallig alle kantoren en creatieve bedrijven. Uit nieuwsgierigheid nam ik contact op met De Kroon om meer informatie te vragen en niet lang nadat ik was rondgeleid, besloot ik meteen om mijn eigen ruimte te huren. Hoewel het een kleine ruimte is, is het perfect voor het werk dat ik doe, en ik ben erg blij dat ik zo’n geweldige kans heb gevonden om in De Kroon te werken!’

 

Meer werk zien van Paper Wings Illustration? Dat kan hier: http://www.paperwingsillustration.co.uk

 

#dekroonrotterdam #paperwingsillustration #rotterdam #illustrations

 

Related posts