Q&A met Léon Keekstraa van Foodclub Rotterdam: “Food Club Rotterdam wil voor eten worden wat Nighttown voor muziek was.”

Q&A met Léon Keekstraa van Foodclub Rotterdam: “Food Club Rotterdam wil voor eten worden wat Nighttown voor muziek was.”

 

🍴Waar komt het idee van Foodclub Rotterdam vandaan?
Leon: ‘Hans en Frank Mosselman, mede-oprichters van Foodclub Rotterdam, komen uit de muziekindustrie. Samen kwamen we erachter dat eten inmiddels steeds meer raakvlakken met muziek heeft. Het is een heuse sub-cultuur geworden met alle ingrediënten die de muziekwereld ook heeft. Zoals er popbladen in de muziekwereld zijn, zijn er steeds meer blogs en vlogkanalen over eten. De chefs worden inmiddels “gevolgd” alsof het rocksterren zijn. Kortom; het raakvlak was duidelijk, wat miste was een podium. Food Club Rotterdam wil voor eten worden wat Nighttown voor muziek was.’

 

🍴Waar zijn jullie op dit moment mee bezig?
Leon: ‘Op dit moment zijn we heel druk bezig om het programma te maken. Welke chefs zijn hot en happening? Zijn er food- en cultuuractiviteiten die wij podium willen en kunnen geven? En daarnaast zijn we druk bezig om de akoestiek van onze zaal aan te passen. Dus als er nog mensen zijn die ervaring hebben in het veranderen van de akoestiek in ruimtes’ 😉 …

 

🍴Welke projecten staan er nog op de planning?
Leon: ‘We hebben een aantal hele mooie projecten op het programma staan. Zo gaan we weer samenwerken met Cinema Culinair; tijdens het bekijken van een film krijg je op hetzelfde moment als in de film, het eten uit de film geserveerd! 13 oktober a.s zijn wij gastheer van het No Waste Gala Diner tijdens het World Food Festival! Wij bereiden dan een galadiner en koken met ingrediënten die van de markt en van de workshops van het World Food Festival zijn overgebleven. (https://www.worldfoodfestival.nl). Kortom, hou onze website in de gaten.’

 

🍴Wat kunnen jullie beteken voor andere Krooners en zij voor jullie?
Leon: ‘We werken bijvoorbeeld al samen met Marieke van Papierlab. Zij maakt van onze voedselresten papier wat wij weer gebruiken voor onze menukaarten. Rotterzwam kookt bij ons hun Vegan Oesterzwam Fond, waarna wij de resten weer verwerken tot “Pulled Oesterzwam” of “kropje Oesterzwam”. Wij willen heel graag een verbindende factor worden in de Kroon als het gaat om projecten waarbij eten en drinken een rol spelen. Van een simpel etentje tot het organiseren van een feest! Of een samenwerking zoals bij Rotterzwam en het Papierlab.’

 

Website: www.foodclubrotterdam.nl

 

#dekroonrotterdam #rotterdam #leonkeekstra #foodclubrotterdam

 

Related posts