Freelance illustrator en vormgever Elke Donders: “Mijn werk is een zoektocht naar het uitbeelden van emoties, een compleet nieuw patroon of juist het absurde.”

Freelance illustrator en vormgever Elke Donders: ‘Mijn werk is een zoektocht naar het uitbeelden van emoties, een compleet nieuw patroon of juist het absurde. De beste keuzes maak ik vanuit mijn gevoel en impulsiviteit. Soms moet je niet te veel overdenken, maar gewoon dingen starten en leren door te ervaren, groeien en doen.’

👩🏻‍🎨 Vanuit welke motivatie ben jij voor jezelf begonnen?

‘Na Illustratie te hebben gestudeerd aan de kunstacademie, heb ik 8 jaar lang RAAF gerund. Een kleine kunst- en cultuur ontmoetingsplek op Zuid dat uitgroeide naar een grote eventlocatie met diverse programmering en partijen. In die acht jaar heb ik nooit mijn enthousiasme voor illustratie en vorm verloren en na RAAF kwam het weer terug op de voorgrond. Daarom heb ik dit jaar besloten volledig ervoor te gaan als freelance illustrator!’

👩🏻‍🎨 Wat zou je nog graag willen maken?

‘Op dit moment ben ik gefocust op mijn liefde voor patronen en leer ik steeds meer toepassingen vinden voor deze vorm van illustratie. Textiel, identiteit, huisstijlen, webdesign, bookcovers etc. Hier wil ik nog meer induiken en samenwerkingen opzoeken met andere makers om tot nieuwe uitingen en vormen te komen.’

👩🏻‍🎨 Hoe ben jij in de Kroon terecht gekomen?

‘Via mijn RAAF partner in crime en nu directielid bij de Kroon, Ashley Nijland. Ze gaf me een rondleiding door de Kroon en ik wilde eigenlijk niet meer weg. Zo gezegd, zo gedaan. Nu heb ik hier de mega blauwgroene atelierruimte met Sanne Hansler. Kom een keer langs om kennis te maken, we zitten naast de nieuwe huiskamer!’

Neem gerust ook een kijkje op Elke haar website: elkedonders.nl

 

Related posts