Q&A met Willemijn van Ingen van EnGaan: “Wij geven Nederlands aan veelal jonge hoogopgeleide anderstaligen.”

Q&A met Willemijn van Ingen van EnGaan: “Wij geven Nederlands aan veelal jonge hoogopgeleide anderstaligen. Met interactieve lessen in kleine groepen zorgen we ervoor dat zij betere kansen krijgen op de arbeidsmarkt en zich meer thuis voelen in Nederland.”

 

🇬🇧 “We teach Dutch mainly to young higher educated internationals. With our interactive lessons in small groups we help them to improve their chances on the labour market and to feel more at home in The Netherlands.”

 

🇳🇱 Hoe ben je begonnen met les geven / met je eigen bedrijf?

“Rotterdam is in trek bij jonge hoogopgeleide internationals. We constateerden dat zij vaak Nederlands willen leren, maar dat dit niet lukte. Zelfstudie faalt vaak bij een gebrek aan discipline en oefening. En veel taalcursussen waren niet geschikt voor deze doelgroep: of te duur, te grote groepen met verschillende niveaus door elkaar en een soms ook van matig kwaliteit. Dit wilden wij veranderen.”

 

🇬🇧 “Rotterdam is a popular city for young higher educated internationals. We noticed that they often want to learn Dutch, but also that it wasn’t always working. Self study often fails due to a lack of discipline or practice. And many language courses weren’t suitable for this target group: either too expensive or too big groups with mixed levels and sometimes poor quality. We wanted to change that.”

🇳🇱 Heb je een tip voor mensen die willen beginnen of beter willen worden in Nederlands?

“Ga ervoor. Praat gewoon zoveel mogelijk Nederlands, ook als je nog een beginner bent. Fouten maken mag, maar als je niet durft en altijd Engels blijft praten, leer je het niet.”

 

🇬🇧 “Go for it. Just speak Dutch as much as you can, even if you are a beginner. It’s okay to make mistakes, but if you don’t dare and keep on speaking English, you will not learn it.”

🇳🇱 Is er iets dat je nog graag zou willen behalen met je bedrijf?

“Sinds onze start zijn we behoorlijk uitgebreid. Inmiddels hebben we ieder blok rond de 100 cursisten die een cursus volgen, geven we les op twee locaties en werken we met een team van 5 docenten. We zijn trots op deze groei en willen dat voortzetten. Onze ambitie is om uiteindelijk uit te breiden naar andere steden. En daarbij trouw te blijven aan ons concept: persoonlijke aandacht voor de cursisten, kwalitatief goede lessen en betaalbare prijzen.”

 

🇬🇧 “Since our start we have grown quite a lot. We now teach around 100 students each block on two locations and work with a team of 5 teachers. We are proud of that and want to continue that. Eventually our ambition is to start teaching in other cities as well. And, while doing so, to stick to our concept: personal attention for the students, good quality lessons and affordable rates.”

website: engaan.nl

Related posts