Over de KROON

Opening van De Kroon en festival de BeKROONing in Rotterdam. Foto Bart Hoogveld

De Kroon geeft je werk een thuis

De Kroon is een bedrijfsverzamelgebouw in Rotterdam. We behuizen kantoren, meerdere loodsen, ateliers, een camping, muziekstudio’s en een grote buitenruimte. Als een dwarsdoorsnede van Rotterdam, vol makers, denkers en doeners die het op hun eigen manier doen. En daarin geeft de Kroon ze de ruimte.

Zo krijgt je professionele jij een gevoel van thuiskomen. Een plek die we met elkaar creëren, waar je mensen ontmoet die je interesse wekken, je prikkelen. Om mee te lunchen, een bakkie te doen en te brainstormen.

Open voor elkaar

Met elkaar bouwen we een plek die jouw plannen een stap vooruit helpt. Ook zijn we graag een bron van inspiratie zodat je je verder kunt ontwikkelen en geven we je graag al het vertrouwen. Want nieuwe stappen zetten doe je pas op een plek waar je je goed voelt.

Kroon vanaf hoogwerker

De KROON, met een K

De Kroon was meer dan 75 jaar geleden een elektrotechnische fabriek van Croon Wolters & Drow. In de afgelopen jaren is het getransformeerd tot het Kroonkwartier.

Met het initiatief vanuit ERA Contour en Placebased & Co is in 2018 de Kroon in het pand geland. De voormalige fabriek toverden we om tot een plek voor makers, denkers en doeners en draagt nu bij aan de ontwikkeling van Rotterdam als bijzonder bedrijfsverzamelgebouw. Inmiddels krijgen 120 verschillende bedrijven de ruimte om door te groeien en sterker te worden door samenwerkingen aan te gaan met elkaar. Het is een prachtige combinatie geworden van onder andere stichtingen, commerciële bedrijven en sociale ondernemers.

De Kroon gaat door!

In 2021 vierden we onze 3e verjaardag met goed nieuws: De Kroon blijft bestaan tot in ieder geval 2028! Dit bood de ondernemers in De Kroon de ruimte om zich verder te ontwikkelen en daar zijn we enorm trots op. Inmiddels organiseren we ieder jaar KROONFEST, waar iedereen welkom is.

Plattegrond