Over de KROON

De Kroon geeft je werk een thuis

De Kroon is een bedrijfsverzamelgebouw in Rotterdam. We behuizen kantoren, meerdere loodsen, ateliers, een camping, muziekstudio’s en een grote buitenruimte. Als een dwarsdoorsnede van Rotterdam, vol makers, denkers en doeners die het op hun eigen manier doen. En daarin geeft de Kroon ze de ruimte.

Zo krijgt je professionele jij een gevoel van thuiskomen. Een plek die we met elkaar creëren, waar je mensen ontmoet die je interesse wekken, je prikkelen. Om mee te lunchen, een bakkie te doen en te brainstormen.

Open voor elkaar

Met elkaar bouwen we een plek die jouw plannen een stap vooruit helpt. Ook zijn we graag die plek die je hele nieuwe plannen laat bedenken. Zodat je je verder ontwikkelt.

Daarom geeft de Kroon haar Krooners vertrouwen. Want nieuwe stappen zetten doe je pas op een plek waar je je goed voelt.

Kroon vanaf hoogwerker

De KROON, met een K

De Kroon was 75 jaar een elektrotechnische fabriek van Croon Wolters&Dros, en is nu samen met de directe omgeving getransformeerd tot het Kroonkwartier.

Tegenwoordig produceren we makers, denkers en doeners. We denken met ze mee, faciliteren en dragen hun boodschap uit.

De Kroon gaat door!

De Kroon bestaat 3 jaar en we kijken dit jaar vol trots terug op de groei die in De Kroon heeft plaatsgevonden.

In 2018 is De Kroon ontstaan als initiatief vanuit ERA Contour en Placebased & co om van deze voormalige electrotechnische fabriek een bijzondere plek te maken voor makers, denkers en doeners en op deze manier bij te dragen aan de ontwikkeling van Rotterdam.

De Kroon is een bedrijfsverzamelgebouw waar bedrijven ruimte krijgen om door te groeien, sterker te worden door samenwerkingen met elkaar en waar de afgelopen jaren mooie initiatieven zijn ontstaan. Op dit moment telt de Kroon 120 verschillende bedrijven. Het is een prachtige combinatie geworden van onder andere stichtingen, commerciële bedrijven en sociale ondernemers.

Als kers op de taart mogen wij nu mededelen dat we nog zeker 7 jaar doorgaan op deze locatie. Dit biedt voor de ondernemers in De Kroon de ruimte om verder te ontwikkelen en daar zijn we enorm trots op.
2028, Here we come!

KROONcrew


Het gaat natuurlijk niet allemaal vanzelf. Stedelijke verbinder ERA Contour en Team de Kroon startte samen in maart 2018 'de Kroon met een K'. We organiseerde twee grote openingsfeesten en vandaag de dag houden we elk jaar een Kroon OPEN HUIS Festival waar iedereen welkom is. Ons team bestaat uit Bas van den Berg, Lenard Vunderink, Maarten Bouten, Martine Brouns en Ashley Nijland.

Plattegrond