Scroll to top

Wat is de KROON?

Het Complex:

De KROON biedt ruimte voor makers, denkers en doeners. Dit bedrijfsverzamelgebied is gelegen aan de rand van Delfshaven, direct aan de Maas. Het voormalige terrein van Croonwolter & Dros, waar de electrotechniek geschiedenis nog te proeven is, krijgt na 100 jaar een nieuwe invulling. Het wordt de komende tijd getransformeerd tot nieuwe Rotterdamse hotspot waar ondernemers elkaar ontmoeten, versterken en inspireren. Naast de unieke ligging, razendsnel internet, 24/7 toegang en horeca biedt De KROON een heel divers gebouw om in door te groeien. Met werkruimtes van 10m2 tot 1000m2 is er ruimte voor grote en kleine ondernemers.

Visie:

Het complex van De KROON ligt tussen de wijken Schiemond en Lloydkwartier in. Op veel vlakken een groot contrast. In de komende jaren zal dit gebied gaan transformeren. Nieuwe bedrijvigheid, ruimte voor recreatie en in de verre toekomst misschien wel een brug naar de overkant. We zien het complex van de Kroon als startpunt van deze stedelijke transfomatie, in de nader te noemen wijk.

 

Meedoen:

De culturen, de mensen verbinden. Hoe? Dat weten we nog niet precies, maar de wens is er wel. En we willen jou graag uitnodigen om hier aan bij te dragen. Met ideeën of concrete plannen. We horen graag van je.

 

Door wie:

De KROON is een samenwerking tussen stedelijke vernieuwer ERA Contour en de ondernemers achter de Keilewerf. Sinds Maart 2018 hebben zij de sleutel overgenomen van Croon, Wolter & Dros.

Plattegrond