Wat is de KROON?

Het Complex:

De KROON biedt ruimte voor makers, denkers en doeners. Dit bedrijfsverzamelgebied is gelegen aan de rand van Delfshaven, direct aan de Maas. In het voormalige terrein van Croonwolter & Dros, waar de electrotechniek geschiedenis nog te proeven is.

Na onze opening in september 2018 en onze tweede opening (aangezien er zoveel nieuwe huurders in korte tijd het pand betrokken) in april 2019 zijn we inmiddels één van de nieuwste, meest bruisende hotspots in Rotterdam geworden. Binnen de Kroon hebben we ‘een vleugel’ voor persoonlijke ontwikkeling genaamd ‘Het Perspectief’. Hier kun je yoga en mindfullness lessen volgen maar ook coaches vinden en bijvoorbeeld een praktijk voor Chinese geneeswijze. Niet ver daarvandaan hebben we een loods vol makers en kunstenaars: vrij kunstenaars die schilderen en experimenteren met materialen maar ook lichtsculptuurbouwers, papiermakers en zonnepaneelbouwers. In de kantoorgebouwen kom je webdesigners, illustratoren, projectmanagers, conceptontwikkelaars, fotografen, architecten, grafisch ontwerpers, social media experts en tekstschrijvers tegen.

Onze balie wordt beheerd door de dames en heren van Nieuw Sociaal Werk. De deelnemers aan dit project hebben een afstand tot de arbeidsmarkt maar zetten hun tijd graag in bij de Kroon achter de balie, in de schoonmaak, het bijhouden van het buitenterrein en de afhandeling van de post. Over het buitenterrein gesproken; hier kun je overnachten op de eerste stadscamping van Rotterdam, kom je Tiny Houses tegen, kun je leren free-runnen in de Free-runschool én is er ruimte voor meubelmakers, muzikale repetities en muziekproductie in de naastgelegen loodsen.

Nog belangrijker voor de Kroon is dat ondernemers elkaar ontmoeten, versterken en inspireren. Naast de unieke ligging, razendsnel internet, 24/7 toegang en horeca biedt De KROON een heel divers gebouw om in door te groeien. Met werkruimtes van 10m2 tot 1000m2 is er ruimte voor grote en kleine ondernemers.

Visie:

Het complex van De KROON ligt tussen de wijken Schiemond en Lloydkwartier in. Op veel vlakken een groot contrast. In de komende jaren zal dit gebied gaan transformeren. Nieuwe bedrijvigheid, ruimte voor recreatie en in de verre toekomst misschien wel een brug naar de overkant. We zien het complex van de Kroon als startpunt van deze stedelijke transfomatie, in de nader te noemen wijk.

 

Meedoen:

De culturen, de mensen verbinden. Hoe? Dat weten we nog niet precies, maar de wens is er wel. En we willen jou graag uitnodigen om hier aan bij te dragen. Met ideeën of concrete plannen. We horen graag van je.

 

Door wie:

De KROON is een samenwerking tussen stedelijke vernieuwer ERA Contour en de ondernemers achter de Keilewerf. Sinds Maart 2018 hebben zij de sleutel overgenomen van Croon, Wolter & Dros.

Plattegrond