De Kroonredes

MUURSCHILDERINGEN DIE VERBINDING IN SCHIEMOND TONEN

 

In juli 2022 is er een bijzonder project van start gegaan waarmee De Kroon Rotterdam, Stichting Droom en Daad en het Veerhuis samen met de inwoners van Schiemond de sterke onderlinge banden zullen vieren. Deze viering uit zich in ‘De Kroonredes’: drie muurschilderingen die worden gerealiseerd in Schiemond.

Kunstenaars Stephan Bontje, Tim Sake (Signpainters & co.) van de Kroon en schrijfster Daphne Huisden van Het Veerhuis zijn deze samenwerking aan gegaan. Ze zijn de geschiedenis, het heden en de buurt ingedoken om verhalen op te halen en deze vervolgens te vertalen op hun eigen unieke wijze naar drie grote murals.

De drie muurschilderingen staan in het teken van verbinding: verbinding met de geschiedenis, de buurt, kunstenaars onder elkaar en natuurlijk Rotterdam. Het Schiehavengebied wat in ontwikkeling is, en een ware metamorfose aan het ondergaan is, zal letterlijk en figuurlijk opleven van dit initiatief.

Op 29 juli worden deze muurschilderingen feestelijk onthuld met een borrel en een hapje erbij. Wees welkom!

Interviews met de Kunstenaars

Tim Sake - Signpainters & Co

Stephan Bontje

Daphne Huisden

Organisatie

Foto's

Leer de andere KROONers kennen


Klik hier voor al onze designers, kunstenaars, ontwerpers, fotografen, webdevelopers, projectontwikkelaars en nog veel meer Krooners.

Tours


Wil je De Kroon met je eigen ogen bekijken? Boek dan een tour met collega’s, je klas of gewoon ter inspiratie: we laten je graag zien wat we allemaal in huis hebben.

Vergaderen buiten gebaande paden


Zoek je een ruimte voor een meeting of brainstorm en wil je dat op een inspirerende plek doen? Dat kan in de Kroon!