Kroonredes: Interview met Tim Sake

INTERVIEW MET TIM SAKE VAN SIGNPAINTERS & CO.

 

Tim Sake vertelt ons dat hij sinds het begin van zijn tijd bij De Kroon al de potentie zag in de drie grote grijze muren. Ze riepen er als het ware om om beschilderd te worden!

Hij gaat twee muren beschilderen. Op de ene muur komt een werk met de titel: ‘Hier Duiken Kroonredes Op’, en op de andere muur komt de hele tekst van schijfster Daphne Huisden te staan die de tekst speciaal voor deze plek (Schiemond) heeft geschreven.

Het Veerhuis heeft een hele rijke historie en dat leent zich uitstekend voor een duik in het archief. Tim heeft een ware speurtocht afgelegd. Met als resultaat een enorme rijkheid aan materiaal: oude kaarten, bouwtekeningen en zelfs het prachtige handschrift van de architect die het Veerhuis heeft gebouwd. En als kers op de taart: de veerboot zelf, de Dockyard 7, ook weer een mooi symbolisch object dat in het teken van verbinding staat.

Het veerhuis ontstond omdat er een makkelijke verbinding nodig was voor de arbeiders, die anders een hele tocht moesten afleggen om bij hun werk te komen. Dat het veerhuis nu opnieuw als een verbindende factor fungeert is natuurlijk heel mooi!

En de verbintenis zoekt Tim niet alleen in de samenwerking met De Kroon, stichting Droom en Daad, Stephan Bontje, Daphne Huisden en het Schrijvershuis, maar ook met de buurt.. Hij vertelt hoe het eindresultaat niet het belangrijkste is in het maken van werk. Het is juist de reis die je aflegt en wat je tijdens die reis tegenkomt.

Of hij nog iets mee wil geven? Dat je door middel van oefening alles kunt leren. Zo ook iets specifieks als signpainten! Alles wat je tijd en aandacht geeft groeit. Zo ook dus de skills die je leert en de verbindingen die je met anderen maakt.

 

Related posts