Q&A met #KROONjuweel Martijn Gorree. Je weet wel. ‘Die ene jongen met zijn Tiny House’.

Hoe reageren mensen als ze hier voor het eerst binnen stappen? In 80% van de gevallen is het eerste “Het is groter dan het lijkt!”. Zo tiny is zo’n #tinyhouse dan ook weer niet. Ik heb ongeveer 19m2 aan ruimte. Vrij snel na de eerste opmerking komt dan “Woon je er dan ook?”. En nee, ik woon er niet. Nog niet. Voorlopig dient het als kantoor. Maar het heeft natuurlijk wel alle eigenschappen van een huis. Het bed is nu vooral voor de powernaps na de lunch.

Wat straalt deze plek voor jou uit? Martijn: ‘Het duidelijkste voor mij is het gevoel van ‘hier kan het’. Dat als je een idee of bedrijf hebt, dat er hier ruimte voor gemaakt kan worden om te groeien en het ook te gaan doen. Dat het ook niet echt uitmaakt wat je doet; als je maar gemotiveerd bent. Dan is hier wel een plekje, het voelt heel vrij en accepterend’.

Wat is het belangrijkste voor jou aan een werkplek? Ik ben een freelance tech director, webdeveloper en scrummaster, dus het allerbelangrijkste is een internetverbinding, een berg post its, stroom en rust. Daar heb je niet zoveel ruimte voor nodig. Wat ook fijn is aan #dekroon is dat hier ook een aantal van mijn vrienden en ex-Keilewerf bewoners zitten (Tiny House Academy, FYNDER & Health Hero’s). Hierdoor krijg ik ook nog een beetje mijn sociale fix krijg en ik daar af en toe kan hangen als het echt te eenzaam wordt.

Waarom heb je voor De Kroon Rotterdam gekozen? Dat was echt een kwestie van ja zeggen. Het hele proces is heel organisch verlopen. Ik heb mijn huis gebouwd bij de Keilewerf en toen hij bijna klaar was vroeg Bas; “Waarom zet je hem niet bij de Kroon?”. Dat klonk als een goed idee. Dus nu staat hij er en ben ik super blij dat ik hem ook echt kan gaan gebruiken.

Heb je dit prachtige Tiny House zelf gebouwd? Jazeker! Wel met de hulp van een groot aantal vrijwilligers. Ik heb het ook zelf ontworpen en het is mijn eerste grote project. Dus het was sowieso een hele uitdaging voor iemand die normaal gewoon achter een computer zit. Gelukkig ben ik begeleid door Jan-Willem van de Tiny House Academy (check: tinyhouseacademy.nl) die voor mij ook de uiteindelijke bouwtekening heeft gemaakt.

Waar kunnen we je op internet allemaal vinden? Op mijn websites: manvanhetweb.nl en martijngorree.com. Verder kan je mij vinden op LinkedIn. Het Tiny House project is te vinden en volgen op goingtiny.nl en op Instagram: @goingtinynl

Related posts