Q&A met Robine Stender van Stockhome: “Ik zorg ervoor dat een visie wordt vertaald naar kleuren, texturen, lettertypen, ruimtes en campagnebeelden die dat weerspiegelen.”

Q&A met Robine Stender van Stockhome: “.”

🛋 Wat is je achtergrond?
“Van oorsprong ben ik eigenlijk therapeut. Ik heb Logopedie gestudeerd en voerde dat ook uit als beroep. Ik werkte vooral met kinderen in het speciaal onderwijs. Dat ligt best ver van mijn huidige werk af. Maar kijk ik verder terug, dan heb ik destijds wel zowel de bètavakken als kunstgeschiedenis gevolgd en is het me via een omweg toch gelukt om deze combinatie te maken. Helaas was logopedie, ondanks het fijne werk, iets te beperkend en zocht ik mijn passie elders.”

🛋 Wat doe je nu?
“Als ik moet omschrijven wat ik doe voor Act Productions kan ik dat denk het best omschrijven als het ‘vertalen’ van een visie van een bedrijf of een wens van een cliënt naar een sfeer, of een ruimte die je een gevoel oproept in overeenstemming met waar hun merk voor staat. Klanten kunnen dat in woorden overbrengen, en ik ga zorgen dat hun omschrijving vertaald wordt met kleuren, texturen, lettertypen, ruimtes en campagnebeelden die dat weerspiegelen.

In Stockhome verkoop ik zelf gecureerde collecties die passen bij een unieke en tijdloze stijl. Ik rolde in mijn huidige werk vanuit Act Productions en ben daar intern opgeleid tot stylist. Ik leerde er om een gevoel, visie of bedrijfsomschrijving te vertalen naar kleuren, materialen of een algehele sfeer. Stockhome is vervolgens ontstaan vanuit wensen van de klanten van Act Productions. We kregen vaak de vraag: ‘waar kan ik dat kopen?’ en werd op onze stalen naar decoratieve elementen gewezen die gebruikt werden om een bepaalde sfeer neer te zetten. Stockhome werd dus dé plek waar mensen ‘bijproducten’ konden kopen.”

🛋 Hoe gaan jullie te werk en waar willen jullie naartoe groeien met jullie bedrijf?
“Soms begin je met één materiaal en bouw je er een heel aan interieur omheen. Soms is juist een voorwerp je beginpunt, zoals een oorbel, vloertegel of lamp. Op andere momenten ontstaat meteen een totaal sfeer en begin je met een bank en kleur voor op het plafond. Los daarvan vind ik sterke contrasten heel belangrijk en interessant en komen mijn voelsprieten vooral tijdens gesprekken los en begin in meteen na te denken hoe ik dat specifieke project kan gaan uitwerken.

Het zou leuk zijn als Stockhome zich nog iets specifieker ontwikkelt en meer steady wordt. De groei zoek ik vooral in een verder ontwikkelde specifieke stijl, waarvan ik zelf curator wil blijven. Ook lijkt het me leuk om in de toekomst meer samenwerkingen aan te gaan met (lokale) ambachten.”

🛋 Waarom heb je gekozen voor de Kroon?
“Vooral de diversiteit aan ondernemers trok ons aan. We keken initieel ook naar de Keilewerf maar daar was geen plek meer. De Kroon is echter heel fijn, je kunt hier leuke samenwerkingen aangaan en je kunt met elkaar sparren. Dat je hier op de wandelgangen al ideeën op gang kunt brengen maakt het voor mij een leuke en prikkelende omgeving.”


Kijk voor meer informatie op de website van Stockhome.

Related posts