Q&A met Kroonjuwelen Joël & Niels van Health Heroes

👉 Q&A met Kroonjuwelen Joël & Niels van Health Heroes. ‘Wij creëren uiteenlopende oplossingen voor in de zorgsector. Samen met de gebruikers werken we aan doelgerichte oplossingen waarbij veiligheid, gebruikersgemak en toepasbaarheid centraal staan.’

Wat doen jullie in De Kroon Rotterdam?
Op het moment werken wij aan HENK the HeRo en BEP 🤖 Deze sociale robots zijn ontworpen voor kinderen die moeite ervaren met sociale vaardigheden zoals het herkennen en omgaan met emoties.

Waarom hebben jullie voor de Kroon gekozen?
Wij kregen hier de mogelijkheid van Johan (FYNDER) en Marian (Harvest) om als startende ondernemer te beginnen in een deel van de ruimte die zij huren. De Kroon is voor ons een uitstekende ruimte vanwege de variatie aan verschillende bedrijven. Het helpt ons met het versterken van ons netwerk en geeft het inzichten vanuit verschillende expertises. Daarnaast is het gewoon een hele creatieve en toffe plek om te werken.

Wat wilden jullie vroeger worden?
Joël van Wijngaarden: Vroeger wilde ik graag militair worden, het samenwerken met anderen is tof. In dat werkveld kom je vaak voor uitdagingen te staan waarin oplossingsgericht denken erg handig is, maar hoe tof is het als je oplossingen kan bedenken waar mensen mee geholpen zijn en hun kwaliteit van leven daarmee verhoogt. Niels de Jong: Ik had als kind elke week weer een nieuwe hobby waardoor het jaren duurde voordat de klik met medische techniek was gevonden, toen die er eenmaal was wilde ik niks anders meer. Mensen echt kunnen helpen door oplossingen op maat te fabriceren geeft echt voldoening.

Wat is de meest complexe emotie van HENK the HeRo?
Bij de meeste basisemoties zijn er duidelijke kenmerken van het gezicht aanwezig. Bij angst is dat vaak niet doordat het gezicht versteend. Bij HENK the HeRo gebruiken we zijn wenkbrauwen, ogen en oren om emoties na te bootsen. Klik eens door naar onze Facebook en bekijk het filmpje van het eerste prototype die emoties uitbeeldt!

Related posts