Q&A met #KROONjuweel Marieke de Hoop van Papiermakerij de Hoop.

👉 Q&A met #KROONjuweel Marieke de Hoop van Papiermakerij de Hoop. ‘Half Nederland qua flora is bij mij al door de kookpan en blender gegaan en is papier geworden’ 👈

Wat doen jullie precies in De Kroon Rotterdam? Het PapierLab opzetten. Celluloserijke reststromen (lees: afval) van Rotterdam gebruiken om papier en karton te maken. Tijdens mijn studie heb ik geleerd hoe ik papier moest maken van oud papier. Toen ik hoorde dat van alle planten vezels papier kon maken was ik niet meer te stuiten.

Wat wilde je vroeger worden? Fluitiste bij het Amsterdams Philharmonisch Orkest dat toen nog bestond.

Waarom heb je voor De Kroon gekozen? Superleuke collega’s van mij huurden al een ruimte in de Kroon. En daar was ook nog een ‘natte’ ruimte te beschikbaar. Dit is een ruimte met water én een afvoer. Die hebben we echt nodig.

Wat maakt jou zo fanatiek over papier? Het kunnen combineren van mijn verschillende liefdes. Het ambacht papier is daar uitermate geschikt voor. Papier is mijn manier om thema’s zoals duurzaamheid, liefde voor de natuur en kunst met elkaar te verbinden.

Meer te weten komen? Check www.papiermakerijdehoop.nl!

Related posts