Q&A met #KROONjuweel Arlinda Mendes da Silva van Mndsshoes; ‘Ik ben er klaar voor mijn eigen schoenen te gaan ontwerpen.’

👉 Q&A met #KROONjuweel Arlinda Mendes da Silva van Mndsshoes; ‘Ik ben er klaar voor mijn eigen schoenen te gaan ontwerpen.’ 👈

⚡ Wat vreet Mndsshoes precies uit in #dekroonrotterdam?

Arlinda: ‘Ik ontvang in mijn studio in De Kroon klanten, maak online bestellingen in orde en als kers op de taart ontwerp ik schoenen. Na zes jaar lang een winkel te hebben gehad wil ik mijzelf meer gaan focussen op mijn eigen lijn. Waar kan dat beter dan hier tussen de creatievelingen? Ik krijg ontzettend veel energie van KROON’ers; iedereen doet iets bijzonders en focust op gestelde doelen en dromen.’

⚡ Hoe is het allemaal begonnen met Mndsshoes?

‘ Mndsshoes is begonnen door mijn passie voor bijzondere schoenen. Een veelgehoorde vraag is waar mijn schoenen vandaan komen. ‘Hee Arlinda, als jij zo van bijzondere schoenen houdt en iedereen vraagt waar jij ze gekocht hebt, is het dan geen idee om daar wat mee te doen?’ Zo gezegd, zo gedaan. Acht jaar geleden startte mijn webshop en twee jaar later volgde de winkel. Mijn inspiratie haal ik overal vandaan; het buitenland en wat ik online zie. Door mijn ervaring en mijn ondernemersspirit durf ik nu toe te geven aan mijn droom zelf te gaan ontwerpen. Ik ben er meer dan klaar voor!’

⚡ Wat zijn de trends in #schoenenretail in 2019?

‘Bijzondere hakken en zolen; sculpturale hakken, kurkzolen, houten hakken. Je zal veel schoenen gaan zien met veel accessoires of juist volledig transparant (let op: je gaat heel veel tenen zien!). Qua kleur zachte tinten, wit en nude bijvoorbeeld. Ik houd mijzelf meer bezig met wat ik persoonlijk bijzonder en mooi vindt. Ik hecht waarde aan draagbaar- en tijdloosheid maar zeker ook om de passie die ik heb voor mijn eigen producten. De vertaalslag naar de behoefte van mijn klanten is dan veel gemakkelijker.’

⚡ Eh, gewoon nieuwsgierig. Hoeveel paar schoenen heb jij?

Arlinda: ‘Ik zou inprincipe twee maanden lang elke dag een ander paar aankunnen doen. Jij rekent snel; 60 paar inderdaad, haha!’

Bezoek Mndsshoes eens op de 2e verdieping, of check *klik* de website eens: www.mndsshoes.com!

Related posts