Q&A met Inma Cantero van Cantero Architecture: ‘De mensen van dit huis willen graag dat ik hen blijf helpen met de renovatie van een andere verdieping. Echt een geweldig gevoel!’

Q&A met Inma Cantero van Cantero Architecture: ‘De mensen van dit huis willen graag dat ik hen blijf helpen met de renovatie van een andere verdieping. Echt een geweldig gevoel!’

 

⚡ Hoe ben je in De Kroon Rotterdam terechtgekomen?

‘Mijn vriendin Christine en ik startten gelijktijdig met ondernemen en zijn altijd een grote steun voor elkaar geweest. We besloten daarom dan ook samen een werkplek te gaan huren en via haar leerde ik Keilewerf kennen. Die plek en de mensen daar inspireerden mij; er ontwikkelen zich daar gemeenschappen waar iedereen zijn eigen ding doet. Het is een gemeenschap waar men elkaar helpt verder te komen door het delen van materialen, ruimtes, krachten en kennis. Het is verbazend hoe gebouwen zoals de #Keilewerf en De Kroon autonoom werken maar waar zulke bijzondere samenwerkings initiatieven tot stand komen. Toen Christine Just (founder Filokiddo) en ik een jaar geleden hoorden over dat De Kroon zou gaan openen, twijfelden wij geen moment om hier deel van uit te gaan maken.’

 

⚡ Wat is er bijzonder aan Cantero Architecture?

‘Een jong, flexibel architectenbureau dat tijdens haar projecten verbouwt, renoveert en restaureert. Cantero Architecture is ontstaan vanuit de mogelijkheid om in het vakgebied te groeien door samen te werken met internationale professionals in het architectonische werkveld. Door de flexibiliteit en expertise die deze projecten boden, gaf dat moed mijn eigen projecten op te starten. Het ‘collaboratief ondernemerschap’ werkt goed voor mij, het inzetten van je eigen netwerk wanneer je nagaat wat er voor een project specifiek nodig is. Afhankelijk van deze behoeften is het nodig om mensen met specifieke vaardigheden iets toe te kunnen laten voegen, zodat het bundelen van krachten en teamwork het resultaat voor zich laat spreken.’

 

⚡ Jij werkte ook met KROON’er Luuk Smits, toch?

‘Ja! Voor mijn eerste Nederlandse project in Amsterdam, op de Frans Halsstraat, die je hier ook op de foto’s ziet. Dit project was een mooi proces; eerst alle wensen secuur doornemen, het ontwikkelen en bijstellen van designs, het bereiken van bepaalde compromissen. Alles om uiteindelijk tot de allerbeste oplossing voor de gebruikers te komen; een geoptimaliseerd resultaat dat voldoet aan de eisen van een clean en hedendaags design. Ik heb Luuk een aantal jaren geleden ontmoet maar De Kroon heeft ons weer met elkaar verbonden. Een lunch in de kantine was alles wat er nodig was voor samenwerking aan dit project. Luuk is getalenteerd, in het bezit van een artistieke achtergrond en heeft een ontwikkelde kijk op compositie en abstractie. Door zijn foto’s -en het juist aflezen van het conceptuele idee van het projectontwerp- worden details en de sfeer goed overgebracht.’

 

⚡ Wat staan er voor projecten op de planning?

‘Na publicatie van dit project in Amsterdam is er ook al contact geweest met nieuwe potentiële klanten. Dus binnenkort wellicht weer een opdracht hier in Nederland. Hiernaast ben ik ook begonnen aan een complete renovatie van een prachtig zolderappartement in Las Palmas, Gran Canaria. Er komt een heel excentriek maar elegant ontwerp uit voort, ik ben er erg enthousiast over. Het is namelijk ook de stad waar ik geboren en getogen ben, en mijn allereerste werk daar!’

 

⚡ Heb je een vraag aan andere KROON’ers?

‘Ik ben op zoek naar een oude garage, industrieel gebouw of een magazijn. Ik zou het super tof vinden om dit samen met mijn vriend -die ook architect is- te gaan herontwerpen en te renoveren zodat we op zo’n funky plek zouden kunnen gaan wonen. Dus mijn vraag aan andere KROON’ers; weet je toevallig zo’n plek of ken je iemand die dat soort plekken kent, let me know!’

 

Kom meer te weten over Cantero Architecture op de website: http://canteroarchitecture.com!

 

Related posts