Q&A met #KROONjuweel Marleen Verhulst van De Schatkoffer – Bijbelverhalen met verbeeldingskracht.

👉 Q&A met #KROONjuweel Marleen Verhulst van De Schatkoffer – Bijbelverhalen met verbeeldingskracht: ‘Wie op jonge leeftijd veel wordt voorgelezen, krijgt vanzelf lol in lezen. Dat is een bonus die doorwerkt in je latere leven.’ 👈

⚡ Wat doet de Schatkoffer in #dekroonrotterdam?

Marleen: ‘Ik maak geïllustreerde #bijbelverhalen; losbladige prentenboeken bestaande uit ongeveer 12 platen. Dankzij hoogwaardig artwork en eenvoudige teksten breng ik bijbelverhalen op een begrijpelijke manier tot leven waardoor ik de verbeeldingskracht van kinderen prikkel. Inmiddels heb ik 7 verhalen die ik verkoop in m’n webshop; die worden in heel Nederland (en zelfs daarbuiten!) voorgelezen; op scholen en in kerken bijvoorbeeld.’

⚡ Wat is het belang van voorlezen?

‘Het is een feest om deze verhalen voor te lezen aan kinderen. Op de prenten valt veel te zien en prikkelen de verbeeldingskracht. Kinderen zijn van het begin tot het eind geboeid. Dat ik kies voor bijbelverhalen komt voort uit mijn persoonlijke passie voor de bijbel. Die verhalen zitten vol met diepere betekenissen, prachtig is dat! Onze westerse cultuur (beeldende kunst, klassieke muziek) en taal (uitdrukkingen) zit boordevol verwijzingen naar de bijbel – alleen daarom is het al de moeite waard om kinderen met deze verhalen laten opgroeien.’

⚡ Hoe ben je hier zo ingerold?

Marleen: ‘Ik werkte een aantal jaar bij kinderboekenuitgever Lemniscaat als grafisch vormgever. Zij zijn al jaren vooraanstaand in mooie prentenboeken; daar kwam zoveel prachtig artwork door mijn handen. Helaas kwam ik in het christelijke assortiment maar zelden écht mooie illustraties tegen. Toen ik als zelfstandige begon (als grafisch ontwerper en redacteur in opdracht, wat ik nog steeds doe overigens) startte ik kort daarna De Schatkoffer – Bijbelverhalen met verbeeldingskracht. Ik kan nu zelf verandering brengen aan het aanbod. Zo is bijvoorbeeld het verhaal van Jona gemaakt door Martijn van der Linden; deze illustrator won 2016 de Gouden Penseel. Hij is een échte artiest, die van ‘Jona’ ook een prachtige uitvoering heeft gemaakt.’

⚡ Met welke vragen kunnen andere KROON’ers jou helpen?

‘Ik ben samen met mijn man Richard bij de Kroon gaan werken omdat hier een prettige, wervelende werksfeer hangt. Ik werk al jaren alleen en doe binnen De Schatkoffer – Bijbelverhalen met verbeeldingskracht bijna alles zelfstandig; dat is uiteindelijk helemaal niet leuk. Veel liever zoek ik de samenwerking op; bijvoorbeeld een compagnon die commercieel en sales gericht is, zodat ik mij vooral op productontwikkeling kan richten. Of zzp-ers die zich met hun talent kunnen inzetten op het gebied van webdesign, ICT en social media.’

Bewonder de verhalen en de vertelkastjes eens op deze website: www.winkel.deschatkoffer.nl! You won’t be dissapointed!

#dekroon #rotterdam #deschatkoffer #creativehub

Related posts