Q&A met KROON’er Janine Terlouw: ‘Vandaag de dag grijpt iedereen naar zijn smartphone, een van mijn projecten (met impact) had hiermee te maken.’

Q&A met KROON’er Janine Terlouw: ‘Vandaag de dag grijpt iedereen naar zijn smartphone, een van mijn projecten (met impact) had hiermee te maken. Hoe absurd is het als de smartphone vertaalt naar een religie?’

 

⚡ Telefoon? Religie? Vertel eens?

‘De smartphone is niet meer weg te denken in onze samenleving. Het is een redding. We kunnen niet meer zonder en daar zijn we heel bewust van. Het lijkt wel een religie maar weten we wel dat we onderdeel zijn van die religie? Daarom wilde ik als een predikant door het leven gaan. Ik begon met een gebed, deelde folders uit op het station, verkondigde mijn verhaal op drukke pleinen en eindigde met grote doeken uit te rollen op gebouwen. “OUR SMARTPHONE, OUR SAVIOUR” riep ik dan. Het raakt mensen op een positieve manier, ze vonden het grappig of het maakte ze nieuwsgierig naar mijn verhaal.’

⚡ Wat is typerend voor jouw grafische werk?

Janine: ‘Met dit project afstudeerde ik af. Het proces en uitwerking blijft actueel met wat ik nu doe en denk. Ik houd van tegendraadse ontwerpen en al helemaal als het maatschappelijke thema’s zijn. Ik houd van een duidelijke boodschap, dat communiceert en mensen positief raakt. Dit probeer ik ook altijd dit altijd zo goed mogelijk bij de opdrachtgever in zijn hoofd te krijgen. Jij vindt dit mooi, maar jouw doelgroep dat ook? Is een flyer de juiste manier hen te bereiken? Altijd een uitdaging om op een andere manier te denken.’

⚡ Wat kan jij voor andere KROON’ers betekenen?

‘Ik kan de KROON’ers helpen met het visualiseren van hun concept of product. Wil je even sparren of ideeën opdoen, kom dan even langs mijn plek of spreek mij aan op een van de borrels. Ik ben heel blij met de mogelijkheden die de Kroon mij biedt. Ik ben nieuwsgierig naar iemand anders zijn verhaal, dit inspireert mij. Het is gewoon heel gaaf om hier een product te maken waar iedereen, op wat voor wijze dan ook, zijn bijdrage aan levert. Als er een project binnenkomt waar iets gebouwd moet worden dan schiet ik gewoon bij een van de makers langs.’

Bezoek Janine Terlouw haar website eens: www.janineterlouw.nl

Related posts