Q&A met KROON-juweel Wouter van Kelle: ‘Eind van het jaar wil op de This Art Fair staan met een nieuw ontwikkeld merk, die een stap verder gaat als wat ik de wereld tot nu toe heb laten zien.’

Q&A met KROON-juweel Wouter van Kelle: ‘Eind van het jaar wil op de This Art Fair staan met een nieuw ontwikkeld merk, die een stap verder gaat als wat ik de wereld tot nu toe heb laten zien. Crowdfunding gaat mij hopelijk helpen die droom te verwezenlijken!’

 

⚡️ Wat maak je en wat wil je gaan maken?

Wouter: ‘In mijn werk bevraag ik de essentie van een schilderij. Dit doe ik door vanaf de basis te onderzoeken wat een schilderij kan zijn. Voor mij hoeft dit namelijk helemaal geen ‘plat iets’ te zijn wat aan de muur hangt. Het kan bijvoorbeeld ook een interactieve ruimtelijke installatie zijn. Door met name dat laatste te doen geef ik mezelf de mogelijkheid de fundamentele elementen te onderzoeken zoals kleur, vorm en functie. In mijn volgende project wil ik de kijker nog meer bij mijn werk betrekken. Dit betekent een interactieve installatie die reageert op de toeschouwer, hoe dit precies in elkaar gaat steken verklap ik nog niet helemaal en moet natuurlijk nog uitgekristalliseerd worden.’

 

⚡️ Hoe werkt zo’n crowdfunding?

Wouter van Kelle: ‘Het principe is vrij simpel, je moet een doel hebben en een overtuiging. Zonder dat kan je je boodschap natuurlijk niet overkrijgen naar de funders. Vervolgens meld je je aan bij een platform, voor mij is dat Voordekunst, waar ik binnen een paar weken op zal verschijnen. Het is natuurlijk niet zo dat er niets tegenover de investering staat. Naast dat je mij helpt mijn doelen te halen krijgen de mensen die mij steunen krijgen daar natuurlijk iets voor terug, hoe meer je investeert, hoe groter de tegenprestatie. Die tegenprestaties zijn iets praktischer dan mijn gebruikelijke installaties en variëren van een klein printje tot een ticket voor een artist talk tot een werk in commissie.’

 

⚡️ Hoe kunnen KROON’ers jouw droom realiteit te laten worden?

Wouter: ‘Natuurlijk door is even te kijken of ze de crowdfunding zelf interessant vinden en door het te delen met wie ze maar kennen! Ik hoop binnen De Kroon toffe samenwerkingen te vinden met enthousiaste mensen. Ik heb nu gemerkt tijdens het bouwen van mijn atelier dat iedereen super betrokken is en graag ideeën en informatie uitwisselt en samen wil nadenken om zo nieuwe ideeën op te doen. Heel tof!’

Natuurlijk delen we hier ook binnenkort de link naar Wouter van Kelle’s Voordekunst crowdfunding!

#dekroonrotterdam #rotterdam #crowdfunding #visualartist

 

Related posts