Q&A met Kasper Bontje: ‘Na 43 jaar in de elektrotechniek heb ik het roer omgegooid om hier mijn passie voor kunst met textiel druktechniek te combineren. Je bent nooit te oud om je dromen na te streven!’

Q&A met Kasper Bontje: ‘Na 43 jaar in de elektrotechniek heb ik het roer omgegooid om hier mijn passie voor kunst met textiel druktechniek te combineren. Je bent nooit te oud om je dromen na te streven!’

 

👕 Wat voor soort werk komt er uit je handen?

Kasper: ‘Wat printen betreft komt er werkelijk van alles uit mijn handen: fullcolour foto’s, logo’s, simpele teksten tot kunst en menukaarten, voor persoonlijk gebruik tot aan bedrijf-, evenementen promotie. Er gaat werkelijk van alles in en uit de printer. Losse lappen stof, T-shirts, sweaters, hoodies, jassen, mutsen, theedoeken tot en met onderbroeken en sokken. Dit is ook wat het zo leuk maakt. Altijd weer een nieuw ontwerp en de vraag is maar waarop ik het mag printen! Maar wat ik het leukste vind en ook de reden dat ik hiermee ben begonnen is om in samenwerking met kunstenaars T-shirts te bedrukken met kunst ”TEE ’N ART”. Hiervoor ben ik nog druk bezig met de website en de samenwerkingen met kunstenaars om dit zo snel mogelijk te lanceren. En dit gaat leuk worden!’

 

👕 Wat maakt jouw manier van textielbedrukking bijzonder?

Kasper: ‘De bedrukkingstechniek die ik gebruik is DTG (Direct To Garment) printing. Dé perfecte techniek voor prachtige full colour bedrukkingen in hoge resolutie en dat is wat het echt bijzonder maakt! Daarnaast is het digitale printen wat rechtstreeks op het textiel plaatsvindt ook zeer geschikt voor kleine oplages. Dit omdat het nauwelijks voorbereidingstijd vereist en er daardoor ook zo goed als geen opstartkosten zijn. Dus bij mij kan je terecht voor een enkele maar ook voor een aantal prints!’

 

👕 Wat kan jij voor andere KROON’ers betekenen?

Kasper: ‘Wil je wat laten bedrukken, heb je vragen over het bedrukken van textiel, loop even gezellig bij mij binnen en stel je vraag! Ken je of ben je kunstenaar, grafisch ontwerper, beginnend of reeds gevestigd en geïnteresseerd om jouw kunstuitingen naar een groter publiek te brengen met t-shirts? Wil je hiermee je netwerk vergroten en extra inkomsten te genereren? Dan ben je bij mij aan het goede adres. Ik ben bezig met het opzetten van een platform om kunstenaars hiermee te helpen. Spreekt dit jou aan? Ik zou zeggen, kom langs voor een lekker bakkie koffie en een oriënterend maar vooral creatief gesprek. Mijn motto: maak de wereld mooier met kunst! “The EARTH without ART is just {vul maar in}”.’

 

👕 Wat kunnen KROON’ers voor jou betekenen?

Kasper: ‘Ik ben nog steeds erg blij dat ik de Kroon heb gekozen als werkplek. Deze plek geeft mij veel plezier en energie door het enthousiasme en de creativiteit van de andere KROON’ers. Waarvoor mijn dank! Ik zou het echt leuk vinden als andere KROON’ers mij in contact kunnen brengen met kunstenaars waarvan zij denken van zijn/haar kunst zou ik wel een T-shirt willen hebben! Tag ze hieronder, wil je? Verder heb ik zoals de meeste wel weten altijd mijn kleine partner Stüssy (Spaanse zwerfhond) bij me. Dus als je eens zin hebt in een lekkere wandeling of een rust-momentje nodig hebt, je mag haar altijd even komen uitlaten!’

#dekroonrotterdam #rotterdam #textielbedrukking #kasperbontje

Related posts