Q&A met KROONjuweel Patrick Hartog: ‘In mijn -handmade- licht designs komen natuurlijke materialen terug, de kleuren en vormen maken het geheel elegant.’

Q&A met KROONjuweel Patrick Hartog van Patrick Hartog Design: ‘In mijn -handmade- licht designs komen natuurlijke materialen terug, de kleuren en vormen maken het geheel elegant. Ik wil graag dat mijn ontwerpen passen bij het creëren van een relaxte sfeer in een ruimte en iets unieks toevoegen. In de ontwikkeling van mijn nieuwe producten streef ik naar hedendaagse elegante ontwerpen die iets speels hebben waar Dutch design om bekend staat. Door het gebruik van natuurlijke materialen, elegante kleuren en esthetische vormen creëer ik objecten die bijdragen aan een unieke setting. Ik geloof in écht ambachtschap, dat is ook waarom ik ontwerpen in eigen atelier produceer of samenwerk met lokale leveranciers om tot nieuwe producten te komen.’

 

💡 Je werkte voorheen bij verschillende design studio’s, hoe is het om nu voor jezelf te werken?

Patrick: ‘Ik werkte al een tijdje part-time voor mezelf, maar dan het is toch lastig om er vol voor te gaan. Het is fijn dat ik nu mijn eigen keuzes kan maken en mijn eigen projecten en ontwerpen kan uitvoeren zonder verantwoording te hoeven afdragen aan een manager.’

 

💡 Wat was de allereerste lamp die je maakte?

Patrick: ‘De allereerste lamp die ik maakte was de kleine Cable Light. Nadat deze was gefeatured op designboom (bekende design blog/website) werd het opgepikt door het cosmeticaconcern L’OCCITANE en Provence. De eerste lampen die ik toen gemaakt heb zijn terecht gekomen dichtbij Versailles, in één van hun winkels als onderdeel van hun inrichting. Daarna hebben zij de lamp officieel onderdeel laten zijn van hun inrichtingen en nog steeds wordt deze lamp door hen besteld. Gezien zij winkels over de hele wereld hebben kun je deze lampen terugvinden van Reykjavik tot aan Saudi-Arabië.’

 

💡 Mist er wat in je huidige collectie?

Patrick: ‘Ik ben de afgelopen jaren vooral bezig geweest met verlichting, maar nu vind ik de tijd rijp om me ook te richten op ander soort producten. Ik ben nu bijvoorbeeld bezig met porseleinen koffie/espresso kopjes. Uiteindelijk wil ik deze collectie uitbreiden met accessoires zoals vazen, schalen en ga zo maar door. De afgelopen tijd heeft veelal in het teken gestaan om het productieproces te optimaliseren en dit nog beter in de vingers te krijgen. Nu is de tijd aangebroken om de ontworpen producten om te zetten in modellen en mallen.’

 

💡 Wat zijn jouw doelen voor dit jaar?

Patrick: ‘Ik heb er meerdere! Waaronder: een aantal ontwerpen in productie nemen en in de verkoop brengen, meer verkooppunten realiseren, meer zichtbaarheid op social media en dit proberen te gebruiken om ook mijn commerciële gestelde doelen te behalen.’

Meer te weten komen over Patrick Hartog Design? Bezoek vooral zijn website eens: www.patrickhartog.com!

 

Related posts