Q&A met Culture Campsite; je weet wel, dat architectonische slaap fenomeen in Delfshaven, op ons eigenste buitenterrein.

Q&A met Culture Campsite; je weet wel, dat architectonische slaap fenomeen in Delfshaven, op ons eigenste buitenterrein. Slapen in kleinschalige kunstobjecten midden in de Delfshavense urban jungle gerund door Isis Hoos, Boris Duijneveld, Thijs Masthoff en Laura Abbink.

 

⚡ Jullie zaten aan de koffie met een koekje en toen lag er ineens een plan?

‘Het koffie moment, zonder koekje overigens, was op een later tijdstip. Het was een aantal weken daarvoor. Op een warme nazomerse avond in het Noorden van Frankrijk terwijl er net werd genoten van een welverdiende alcoholische versnapering, werd de vraag gesteld of wij het zouden zien zitten een buitengewone Campsite op te richten op het buitenterrein van De Kroon. Als er zo een vraag wordt gesteld is het trouwens fijn om er een biertje bij te hebben. Dan voelt het nog feestelijker. Aangezien wij als ontwerpers al bezig waren met het ontwikkelen van kleinschalige architectonische objecten, viel deze vraag als een mooi puzzelstukje op onze levens paden. Ons antwoord op de vraag was dan ook een volmondig JA! En vanaf dat moment lag er een project op ons pad waarmee we in Rotterdam iets van betekenis konden neerzetten.

De volgende stap was het koffie moment. De Kroon was nog vol in ontwikkeling, de kantoren waren net leeg gehaald. En daar zaten we in een leeg lokaal met ons bakkie. Hier voerde we ons eerste gesprek samen met De Kroon en ERA Contour B.V.. Na dit gesprek zijn we onze plannen op papier gaan zetten. Aangezien geen van ons kaas had gegeten van het runnen van een camping, was het flink puzzelen. Wat heb je nodig, hoeveel heb je nodig, waar halen we geld vandaan, hoe bereiken we mensen, hoe combineren we onze studio’s en Culture Campsite, en zo hadden we nog een aantal zaken die we als toekomstige camping bazen moesten regelen.

In de maanden erna kwam steeds meer de flow erin. Kregen we steeds meer slaapobjecten in bezit, konden we een heleboel groen overnemen van Tuin op de Pier, kregen we een subsidie van CityLab010 toegewezen, sloten we een lening af en stampten we op een voormalig parkeerterrein een groene oase uit de grond, waar we bezoekers een onvergetelijke nacht konden bieden. Culture Campsite kreeg vorm. Als je nu het binnenterrein van De Kroon oploopt ontdek je een verborgen parel. Een verborgen oase in de rauwe stedelijkheid die een bezoek aan Rotterdam een totaal unieke ervaring maakt.’

 

⚡ Wat vind jullie omgeving van het plan?

‘Het grappige is dat als je voorbijgangers verteld over een concept als Culture Campsite, dat ze je met grote ogen aankijken. Slapen in een kunstobject is een breed begrip. Fotomateriaal verhelderd en creëert duidelijkheid merkte we. Met het laten zien van onze objecten kreeg onze omgeving een beeld van wat ze konden verwachten. Naarmate Culture Campsite vorm kreeg werden de reacties ook steeds positiever. Dus we zitten momenteel op een flinke berg positiviteit en dat geeft een goed gevoel. Het vergroenen van de asfaltomgeving deed uiteraard ook goed. Van groen worden mensen altijd blij, zo ook de bezoekers en buurtjes van De Kroon.’

 

⚡ Welke reacties krijg je van mensen die een nacht bij jullie hebben doorgebracht?

‘Het is een hele leuke ontdekking om onze gasten zo blij uit hun huisje te zien komen. Of het tijdens de storm van laatst, een regenbui of stralende zon is, de gasten zijn helemaal happy. Culture Campsite is voor velen een ticket om hun creativiteit weer te laten stromen. Eén van de eerste gasten, uit Tsjechië, kwamen aan tijdens een zeiknat weekend. Bij de eerste stap op de camping gingen ze al helemaal los. Dat het plensde waren ze gelijk helemaal vergeten en ze renden al filmend de camping over. Facebook en Instagram puilde uit van hun posts. Tot het moment dat ze weg gingen waren ze dolblij en hadden ze de nacht van hun leven. Culture Campsite is een speeltuin voor volwassenen. Hier schijnt altijd de zon.’

 

 

Lees hier meer: culturecampsite.nl

 

 

Related posts