Q&A met Bastiën de Keijzer van Studio VanDe Keijzer: ‘Helaas belandde er in 2011 een Dumpert filmpje van Lowlands bij mijn baas. Die dacht dat ik ziek was, terwijl ik stond te feesten. Ik kreeg ontslag en eerlijk, ‘tis het beste wat mij overkwam.’

Q&A met Bastiën de Keijzer van Studio VanDe Keijzer: ‘Helaas belandde er in 2011 een Dumpert filmpje van Lowlands bij mijn baas. Die dacht dat ik ziek was, terwijl ik stond te feesten. Ik kreeg ontslag en eerlijk, ‘tis het beste wat mij overkwam. Zonder dat had ik Studio VanDe Keijzer nooit gehad, had ik mijn vrouw Eva niet ontmoet en was Philip nooit geboren.’

 

🛠 Wat gebeurde er hierna?

Bastiën: ‘Vanaf dat moment ben ik gaan doen wat ik nu doe. In mijn achtertuin in Bergpolder. Niet meer dan met een kistje handgereedschap, een oude decoupeerzaag en een gare partytent, stond ik houten meubeltjes in elkaar te flansen voor een handjevol mensen die dat dan graag of minder graag wilden. Ondertussen ben ik met wat omzwervingen, vanuit de achtertuin, verhuist naar De Kroon waar ik samen met Stephan Bontje a.k.a. Rul3rs en Kasper Bontje een té gekke ruimte deel. Van een totaal gestripte ruimte naar een totaal geflipte ruimte. Ik ben ontzettend trots op het werk wat ik nu doe en vooral ook de manier waarop. De ene na de andere toffe aanvraag rolt er binnen, de minder toffe aanvragen kom ik helaas niet meer aan toe. Alle meubels die ik maak ontwerp ik zelf. Ik hoor vaak dat de meubels die ik maak een herkenbare uitstraling hebben terwijl ik ook de wensen van mijn klanten altijd terug laat komen in de meubels. Jouw wensen en mijn ideeën gaan hand in hand gedrenkt in een Studio VanDe Keijzerlijke sausje. Tijdloos en eenvoud. Het mooiste aan ondernemen vind ik toch wel dat je iedere dag nieuwe mensen ontmoet, hele leuke, leuke en minder leuke. Net zoals de gesprekken, de werkzaamheden en alles wat erbij mijn werk komt kijken.’

 

🛠 Hoe ziet je toekomst eruit?

Bastiën: ‘Mijn toekomstplannen zijn dat ik mag doen wat ik nu doe. Groei of krimp van mijn bedrijf? Whatever! “Het is de vent en niet de tent” Een uitspraak die mij iedere dag doet realiseren dat je het in eerste instantie zelf moet doen! Door wie je bent een bonte verzameling mensen om je heen verzameld die ‘along the way’ steeds een beetje veranderd, soms zelfs verrassend! Een beetje zoals die juiste ’trail’ die ene waar je steeds weer opnieuw aan begint!’

 

🛠 Je allervetste project en wat zou je ooit nog willen bouwen?

Bastiën: ‘Heb ooit een geïntegreerde frituurpan in een keuken gemaakt. Vet toch?! Ik zou ooit nog weleens een eigen huis, een plek onder de zon willen bouwen!’

 

Meer weten over Bastiën de Keijzer en Studio VanDe Keijzer? Check zijn werk op http://vandekeijzer.com!

 

#dekroonrotterdam #rotterdam #studiovandekeijzer #meubels

Related posts