Q&A met graphic designer Romana Siemons: ‘De eenvoud en eenheid in de natuur. Patronen. Kleuren. Het grijpt en inspireert mij om de dingen te ontwerpen die ik wil maken.’

Q&A met graphic designer Romana Siemons: ‘De eenvoud en eenheid in de natuur. Patronen. Kleuren. Het grijpt en inspireert mij om de dingen te ontwerpen die ik wil maken.’

 

🔹 Hoe is het om een hersenspinsel van iemand anders vorm te geven?

Romana: ‘Het is heel leuk! Achterkomen wat die persoon wil vertellen en overbrengen aan de wereld en dat ik degene ben die dat kan en mag vertalen in esthetische beelden en vormen. Het gaafste van mijn werk vind ik dat het zo goed samenwerkt met allerlei verschillende disciplines. Dat maakt het voor mij extra leuk om verschillende samenwerkingen aan te gaan.’

 

🔹 Wat is de belangrijkste les die je leerde wat betreft jouw werkgebied?

Romana: ‘Sinds mijn 15e ben ik bezig met grafisch ontwerp, dat is bijna de helft van mijn leven! Tot nu toe heb ik alleen maar inspirerende mensen leren kennen die een belangrijke rol hebben gehad in het vormen van wie ik nu als ontwerper ben: “Heb lol, doe iets waar je hart ligt, vallen en weer opstaan, luister naar je gevoel”. Ook een belangrijke les (of eigenlijk meer realisatie) is dat wanneer ik andere dingen doe dan grafisch ontwerp mij dat enorm veel inspiratie geeft voor mijn vak.’

 

🔹 Voor welke voor projecten kunnen KROON’ers bij jou aankloppen?

Romana: ‘Ik hou van samenwerken! Eén van de redenen dat ik naar de Kroon ben gekomen is dat ik me graag wil laten onderdompelen in de onverwachte avonturen. Dus je mag altijd langskomen voor een lekker kopje koffie of thee. Je kan mij vinden boven de mooie werkplaats van Grafisch Atelier Minnigh.’

Bekijk Romana haar website: www.romanasiemons.nl

 

#dekroonrotterdam #rotterdam #graphicdesign #romanasiemons

Related posts