Q&A met KROON’er & fotograaf Marcella Homsma: ‘Belangrijk vind ik dat een foto een essentie toont of eigenheid laat zien.’

Q&A met KROON’er & fotograaf Marcella Homsma: ‘Belangrijk vind ik dat een foto een essentie toont of eigenheid laat zien.’

 

📸 Wanneer kwam je erachter dat beeld je fascineert?

Marcella: ‘Dit is bij mij heel onbewust gegaan. Soms hoor je van fotografen of kunstenaars dat ze al sinds jongs af aan bezig zijn met fotografie, maar bij mij is dit pas veel later ontstaan. Heel sluimerend eigenlijk. Op het moment dat ik met de camera bezig ben ontstaat er een connectie waardoor ik op een andere manier om mij heen kijk. Je zou kunnen zeggen dat de camera voor mij als een filter werkt, waardoor overbodige informatie verdwijnt. Daardoor ontstaat er ruimte om te kijken naar wat er daadwerkelijk is.’

 

📸 Wat maakt voor jou een foto een goede foto?

Marcella: ‘Ik vind het belangrijk dat een foto een essentie toont. In mijn commerciële werk zoek ik naar het moment wanneer de foto de eigenheid van de persoon of het gebouw laat zien. In mijn eigen abstracte projecten doe ik research naar essentiële elementen zoals bijvoorbeeld water. Hier ben ik op aan het in- en uitzoomen. Zelf raak ik verwonderd door de prachtige esthetische kant van de elementen, maar ook de overeenkomsten tussen in- en uitgezoomde beelden.’

 

📸 Wat is je volgende stap?

Marcella: ‘Volgend jaar ben ik van plan om een master te volgen aan St. Joost. Graag wil ik meer leren en mijn projecten verder verdiepen. Daarnaast ben ik voor mijn commerciële fotografie altijd bezig met interessante nieuwe samenwerkingen aangaan. Daarin ben ik bezig met het concept om fotografie direct te ruilen voor diensten of spullen, het idee om geld als tussenschakel weg te halen vind ik erg interessant.’

 

Meer informatie over Marcella Homsma vind je op haar website: www.marcellahomsma.com

#dekroonrotterdam #rotterdam #marcellahomsma #fotografie

 

Related posts