Q&A met Bas van den Berg: ‘Het begon allemaal bij de Keilewerf. Samen hebben met Lenard hebben we de Keilewerf gebracht tot waar het nu is. En daar was ineens De Kroon; nog meer plek voor makers, denkers en doeners!’

Q&A met Bas van den Berg: ‘Het begon allemaal bij de Keilewerf. De Keilewerf is ontstaan vanuit Stichting TreeHouse, een initiatief van René Boonekamp en mij. Net na de oprichting vertrok René naar Ijsland, haakte Lenard Vunderink aan en werd de Keilewerf een zelfstandig organisatie. Samen hebben met Lenard hebben we de Keilewerf gebracht tot waar het nu is.  En daar was ineens De Kroon; nog meer plek voor makers, denkers en doeners!’

 

🔵 Jij studeerde Global Business and Stakeholder Management op de EUR, hoe was die tijd voor jou?

Bas: ”In ieder geval een supertoffe tijd met internationale studenten die vanuit de hele wereld in Rotterdam kwamen studeren. Maar ook een dubbel gevoel; toen ik tijdens deze studie begon met mijn eerste bedrijfje had ik niet heel veel aan wat ik geleerd had, omdat het vooral ging over grote multinationals, ellenlange balansen en corporate finance. De praktijk miste daarin, dat vind ik achteraf gezien jammer. Maar dat werd goedgemaakt doordat ik door een aantal leraren mee ben genomen in juist de maatschappelijke, milieutechnische en sociale kant van het bedrijfsleven en wat voor impact (grote) bedrijven hebben om de wereld om zich heen. Uiteindelijk heb ik hier geleerd dat toch echt alle stakeholders en belanghebbenden nodig hebt om een stap vooruit te kunnen zetten naar een wereld die logischer, mooier of beter in elkaar steekt dan hoe we hem tot dan toe opgebouwd hebben. Ook heel tof; één professor besloot om de lessen buiten te laten plaatsvinden; in het Arboretum van Trompenburg. Daar heb ik goede herinneringen aan.’

 

🔵 Welke dromen zie jij hier nog graag werkelijkheid worden?

Bas: ‘Ik denk dat er nog heel veel gaat gebeuren in de Kroon; misschien wonen er in de toekomst wel mensen op het terrein? Ik hoop dat (startende) bedrijven die er nu zitten uit hun jasje groeien en daarom moeten verhuizen naar een andere of grotere plek voor zichzelf, en dat daar weer nieuwe bedrijvigheid en energie voor terugkomt. Dat de KROON’ers elkaar ontmoeten en daar nieuwe initiatieven uit ontstaan of dat ze elkaar kunnen helpen bij problemen waar ze tegen aan lopen. Dat de buitenruimte toegankelijker en groener wordt. Maar vooral, dat de diversiteit die er binnen het gebouw te vinden is ook gaat mixen met de diverse omgeving die om de Kroon heen ligt en dat dit voort blijft bestaan – ook als de Kroon als gebouw er onverhoopt niet meer staat omdat er een stadsbrug is gerealiseerd.’

 

🔵 Wat zegt deze discobal over jou als persoon?

Bas: ‘Daar zat geen specifieke gedachte achter. Behalve dat ik totaal was vergeten een item mee te nemen, en dat deze discobal – die normaal in huis in de zon ligt te schijnen – nog op het kantoor van de Kroon hing nadat ie mee was gegaan naar een feestje. Als ik er verder over na denk; zijn het vooral heel veel spiegels die een ruimte tot een feestje kunnen maken. Je hoeft er alleen maar je licht op te schijnen!’

 

#dekroonrotterdam #teamkroon #rotterdam

Related posts