Q&A met Renée Miles: ‘Kom binnen! Hier slaap en woon ik. Ik ervaar de stad hier op het dak van op een heel andere manier.’

Q&A met Renée Miles: ‘Kom binnen! Hier slaap en woon ik. Ik ervaar de stad hier op het dak van op een heel andere manier.’

 

🏘 Waarom doe je dit?

Renée: ‘Als kind was ik altijd al nieuwsgierig en die eigenschap vind ik het vieren waard. Ik ben geïnteresseerd in waarom sommige dingen normaal zijn en anderen dingen niet. Ik woon graag in de stad maar er is naar mijn gevoel te weinig diversiteit op het gebied van woonvormen. Ik verken momenteel in hoeverre we kunnen afwijken van dat wat normaal is op het gebied van wonen en samenleven. Daken, als de rafelrandjes bovenop de stad, spelen nu de hoofdrol in die verkenning met als gevolg dat mensen die langskomen niet alleen anders over wonen gaan denken maar ook over hun eigen stad. Daarom doe ik dit.’

 

🏘 Hoe is het om in de Kroon te wonen?

Renée: ‘Het is een beetje zoals ik vroeger het huis van mijn opa en oma heb ervaren. In de Kroon zijn, net als in dat huis in Haarsteeg, overal bijzondere hoekjes, gekke gangen, krochten en kieren. De Kroon’ers hebben inmiddels ook betekenis gegeven aan al die verschillende plekjes achter de diverse deuren -je snapt het al- mijn nieuwsgierigheid zegeviert op de Kroon. De stille ochtenden zijn magisch. En in de avond thuiskomen op de Kroon is altijd anders; de ene dag is er een vuurtje op de Culture Campsite, een andere dag maak ik een praatje met iemand die staat te schuren, op een mooie weekenddag volg ik een workshop papier maken bij Marieke van PapierLab Rotterdam. Het is eigenlijk alsof ik permanent op Kroon-kamp ben.’

 

🏘 Op welk dak zou je nog willen wonen?

Renée: ‘Op een schuin dak. Platte daken zijn eigenlijk alweer normaal in mijn beleving. Stel je voor, je hebt op een zolder een klein dak kapelletje. En met een houten laddertje klim je daar doorheen. Dan moet je een hoekje om en dan staat daar opeens een huis op de punt van een schuin dak. Ik denk dat er dan ook katten op bezoek komen, dat zal op de Kroon niet zo snel gebeuren.’

 

#dekroonrotterdam #rotterdam #reneerooijmans #rooftoprenee

 

 

Related posts