Q&A met Perry van Gils: ‘Binnen Sococo werken wij niet met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar met mensen die een extra steuntje in de rug nodig hebben om hun talent en creativiteit te ontdekken.’

Q&A met Perry van Gils: ‘Binnen Sococo werken wij niet met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar met mensen die een extra steuntje in de rug nodig hebben om hun talent en creativiteit te ontdekken.’

 

☕Je hebt de beslissing gemaakt het roer om te gooien en Sococo op te richten, hoe kwam dit zo?

Perry: ‘Ik heb jarenlang in het bedrijfsleven gewerkt en raakte steeds meer gefrustreerd dat winstmaximalisatie centraal stond. Dat gaat ten koste van sociale en duurzame projecten waar ik toen mee bezig was. Dan kun je twee dingen doen; gefrustreerd blijven omdat er niets verandert of besluiten om het zelf doen en zo aantonen dat het wél anders kan. De uitdaging is om een eerlijke en gelijkwaardige koffieketen op te zetten door in Guatemala rechtstreeks de koffie inkopen tegen een eerlijke prijs zonder tussenschakels. En in Nederland mensen helpen hun talent te ontdekken door onder meer koffie werkleertrajecten. Zo stellen wij verbinding en het ontwikkelen van mensen centraal.

 

☕Hoe ziet de toekomst van Sococo eruit?

Perry: ‘Een mooi sociaal en duurzaam koffiebedrijf waar iedereen in de keten gelijkwaardig is. Waar het ontwikkelen van talenten van mensen centraal staat. Dit doen we niet alleen in Guatemala maar ook via meerdere werkleertrajecten in Nederland. Daarnaast willen we bedrijven het echte koffieverhaal vertellen en laten inzien dat eerlijke en zuivere koffie verder gaat dan alleen een keurmerk.’

 

☕Wat kun jij voor andere Kroon’ers betekenen?

Perry: ‘Naast de lekkere koffie en toebehoren, deel ik graag mijn netwerk. Door meer elkaars netwerk te delen, kunnen we nog meer voor elkaar betekenen. Hoe en op welke wijze? Daar moeten we maar eens over nadenken. Maar het kan een mooie eerste stap zijn om de activiteiten binnen de Kroon nog meer onder de aandacht te brengen. Onder het genot van een eerlijke kop koffie natuurlijk.’

 

Bezoek de website van Sococo

 

#dekroonrotterdam #rotterdam #sococo #fairchaincoffee

 

Related posts