Q&A met Baschz Leeft, omni-mediaal kunstenaar, ontwerper en curator. “Ik wil me niet vastpinnen op één, maar juist vele materialen, technieken en gereedschappen leren kennen en gebruiken.”

Q&A met Baschz Leeft, omni-mediaal kunstenaar, ontwerper en curator. Geschoold als ontwerper maar autonoom afgestudeerd aan de Design Academy, begeeft Baschz zich met mijn eigen werk op de scheidslijn tussen autonoom en toegepaste kunst: “Ik wil me niet vastpinnen op één, maar juist vele materialen, technieken en gereedschappen leren kennen en gebruiken. Ik print dubbel en 3D, ik teken, giet, spuit, klei, bouw, organiseer en verzin graag, Voor zowel mijzelf als in opdracht.”

👾 Wat is voor jou het belangrijkste aan jouw werkplek?

@Baschz: Het sociale aspect gaf voor mij de doorslag om te kiezen voor De Kroon boven andere plekken die we hebben bekeken (ik deel de ruimte met @BorisVanHoof en @JonasVorwerk. Ook het feit dat je bij kei veel mensen gewoon binnen kan lopen die allemaal weer iets kunnen wat jij niet kan of tools hebben die jij niet hebt, maakt het erg interessant om hier mijn werkplek te hebben.

👾 Vertel eens over het vreemdste dat je ooit hebt ontworpen/gemaakt?

@Baschz: Niet per se het vreemdste, maar één van de dingen waar ik nog steeds heel erg trots op ben is de SingerSweatShop; een heel fijn woon- en werkpand/galerie gelegen aan de Hoogstraat dat ik samen met vrienden heb opgezet. Tussen 2006 en 2015 hebben hier veel legendarische events plaatsgevonden.

👾 Waarmee kunnen KROON’ers bij jou terecht?

@Baschz: Simpel, met een leuk plan! Zoals ik al zei heb ik niet één enkel specialisme, maar daar ligt denk ik wel weer mijn kracht. En als je koffie op is. Of als je een balletje wil gooien op het veldje naast de deur.

Check zijn werk hier: http://baschz.com/

#dekroonrotterdam #rotterdam #baschz #art #contemporary #kunst

Related posts