Q&A met Martijn Meijer, Cees Jan Stam en Dennie Nuijten van TableTop Alliance: “Van een uit de hand gelopen hobby naar een van de snelst groeiende Tabletop Wargaming evenement organisaties in Europa.” 

Q&A met Martijn Meijer, Cees Jan Stam en Dennie Nuijten van TableTop Alliance: “Van een uit de hand gelopen hobby naar een van de snelst groeiende Tabletop Wargaming evenement organisaties in Europa met kwaliteit hoog in het vaandel. We zien onszelf niet als organisatoren, maar als gastheren”.

♟ Wat maken jullie en waarvoor wordt het zoal gebruikt?

@AllianceOpenTournaments: We zijn gespecialiseerd in de organisatie en ondersteuning van tabletop wargames – Denk moderne tinnen soldaatjes – in Nederland en inmiddels ook daarbuiten. Een groot onderdeel hiervan zijn de tafels waar de spellen op gespeeld worden; een goed gedecoreerde tafel vergroot de immersie in het spel waarin een speler zelf ook zijn of haar leger schildert. Om de tafels interessant te houden is een grote variatie aan ’terrein’ en aankleding nodig. Hierdoor zijn we zelf terreinstukken gaan ontwerpen om nieuwe thema’s te maken die voorheen niet beschikbaar waren.

♟ Hoeveel tijd steken nou precies in één ontwerp?

@AllianceOpenTournaments:  Bij het ontwerp proces beginnen we meestal met het kiezen van een thema waarna we verschillende ontwerpen uittekenen. Deze worden vervolgens omgezet naar digitale ontwerpen in voorbereiding op het lasersnijden. Vervolgens maken we verschillende prototypes om het ontwerp verder te optimaliseren en om het vervolgens in productie te nemen. Gemiddeld zit er 15 tot 50 uur in een set ontwerp. We zijn het meest trots op onze “Aeldari” set (zie foto), maar ook onze ‘Sprilo’ industriële sets, waarin we lege verfspuitbussen en blikjes kunnen integreren in mooie nieuwe stukken terrein.

♟ Hoeveel mensen komen naar jullie conventies, en eh… wat kunnen we ervan verwachten?

@AllianceOpenTournaments: In de basis zijn onze evenementen gedoeld op de competitieve kant van de spellen, wat betekent dat de deelnemers de resultaten van hun spel elke ronde indienen en in de volgende ronde worden zij tegen spelers gezet met eenzelfde score, waardoor aan het einde van een toernooi een winnaar boven komt drijven. Om de spellen heen zien wij onze rol als een belangrijk onderdeel van het samenbrengen van de spelers gemeenschap, die voorheen erg versnipperd was binnen Nederland maar inmiddels elkaar steeds beter leert kennen en beter verbonden raakt.

Ons eerste evenement 2,5 jaar geleden had 44 spelers en inmiddels zijn we uitgegroeid tot evenementen van 200+ spelers per dag, wat in deze niche al een erg grote opkomst is. Voor volgend jaar kijken we al naar een groei met evenementen van 400+ spelers, dus we zijn hard aan het werk om deze groei bij te kunnen houden!

♟Wat is het mooiste wat jullie tegen zijn gekomen in jullie carrière?

@AllianceOpenTournaments:Het meest bijzondere moment was toen een regulier bezoekend spelers koppel besloot om hun huwelijksaanzoek op een van onze evenementen te voltrekken; de heer in kwestie vroeg ons om onze assistentie eerder in het jaar, en ik ben ontzettend blij dat we hem hebben kunnen helpen dit moment zo speciaal te maken zoals hij het voor zich zag. Het was een grote bevestiging dat onze evenementen niet alleen om een spelletje draaien, maar om het samenbrengen van een community van mensen met dezelfde hobbies.

#dekroonrotterdam #rotterdam #tabletopalliance #gaming #wargames #tabletop

Related posts