Q&A met Jort Brouwer van Dutch Offshore Innovators BV

Elke week zetten wij huurders van de Kroon – samen met hun onderneming – in de spotlight. Verschillende makers, denkers en doeners vertellen middels een korte Q&A wie ze zijn en wat het is dat ze doen. Vandaag geven we het woord aan Jort Brouwer van Dutch Offshore Innovators BV!

“De laatste jaren is er een verschuiving gaande naar schepen die worden gebruikt om windparken op zee te bouwen. Ik ontwerp en maak technische berekeningen voor complexe schepen die voor de olie – en gasindustrie op zee gebruikt worden.”

⛴ Waar komt jouw liefde voor schepen en scheepvaart vandaan?

“Haha, dat was op het gymnasium! Na een half jaartje Grieks en Latijn had ik wel door dat niet mijn grote talent was. Tijdens die lessen ging ik toen bootjes zitten tekenen.  Het leek mij toen fantastisch om daar later mijn werk van te maken. In die tijd had je op de grote scheepswerven enorme zalen met mannen achter tekentafels, dat leek me heel gaaf. Tegenwoordig is dat wel anders, er is een hoop veranderd in de loop der jaren.”

⛴ Is er een project of ontwerp waar je echt heel heel HEEL erg trots op bent?

“Dat is de P6 en haar zusjes P5 en P4, een patrouilleboot van de Rotterdamse zeehavenpolitie. Je ziet ze vaak even in de Schiehaven liggen als de agenten bij de Albert Heijn boodschappen doen.” 😉

⛴ Is er nog iets wat je graag zou willen doen of wil ontwerpen?
“Als het nog een keer lukt om een schip te ontwerpen voor de bouw van windparken op zee – wat er ook gebouwd wordt – dat zou wel heel cool zijn!”

#dekroonrotterdam #rotterdam #dekroon #dutchoffshoreinnovators #jortbrouwer

Related posts