Q&A met Kjell Betlem van About Blanks: “Wij maken notitieboeken van oude boekkaften en herbruikbare materialen. We’re all one of a kind!” 

Elke week zetten wij huurders van #deKroon (samen met hun onderneming) in de spotlight. Maak kennis met verschillende makers, denkers en doeners die middels een korte Q&A vertellen wie ze zijn en wat het is dat ze doen. Vandaag geven we het woord aan Kjell Betlem van About Blanks

“Wij maken notitieboeken van oude boekkaften en herbruikbare materialen. Iedereen heeft een persoonlijk verhaal—met onze producten willen wij anderen inspireren hun persoonlijke verhalen verder te ontwikkelen. We’re all one of a kind!” 

 

📝Hoe About Blanks precies is ontstaan? Het begon allemaal een aantal jaar terug bij de afgeschreven boeken afdeling in de bibliotheek:
“Ik raakte gefascineerd door de textuur en geur van de kaften van oude boeken. Ik maak al bijna heel mijn leven gebruik van schetsboekjes. Het duurde dan ook niet lang voordat ik besloot een kaft van een reeds bestaand boek te gebruiken om mijn eigen schetsboek te maken. Al snel maakte ik een tweede boekje voor een vriend, één voor mijn moeder en nog één voor mijn tante… Voordat ik het wist startte ik mijn bedrijf!”

 

📝Wat vind je het leukste aan het maken van notitieboeken?
“Het leukste aan onze notitieboeken vind ik dat het allemaal unieke exemplaren zijn. Door oude boekkaften een nieuw leven te geven als notitieboek zijn alle exemplaren anders en dus uniek. Je kan echt opzoek naar een notitieboek dat bij je past, naar de perfect match…we zijn tenslotte allemaal anders!

 

📝Maak je de one-of-a-kind notitieboeken allemaal zelf?
“Toen ik net begon deed ik alles zelf. Al snel kon ik de productie in mijn eentje niet meer aan. Nu worden de notitieboeken in een sociale werkplaats gemaakt. Duurzaamheid gaat verder dan hergebruik en recycling alleen. Door samen te werken middels een sociale werkplaats, is er werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij hebben daardoor een plek en kunnen participeren in de samenleving.”

 

📝Zijn we toch wel benieuwd…gebruik je zelf nog steeds een notitieboek? En zo ja, waarvoor?
“Ja, uiteraard! Voor alles en niets eigenlijk. Van briljante ingevingen, snelle scribbles tot boodschappenlijstjes.

 

📝Wat is de filosofie achter About Blanks?
“Door het gebruik van bestaande materialen en het vormen van nieuwe combinaties (en dus geïnspireerd raken door de wereld om ons heen) kunnen nieuwe ideeën ontstaan. Dat is precies wat er binnen in About Blanks schets-notitieboeken gebeurt: nieuwe ideeën komen tot leven!”

 

Related posts