Q&A met Margot van Margootje Vintage: “Zelfstandig ondernemerschap heeft me altijd al aangesproken. Het avontuur, de zelfstandigheid, de uitdagingen en de afwisseling van het ondernemerschap vind ik fantastisch!”

Q&A met Margot van Margootje Vintage: “Zelfstandig ondernemerschap heeft me altijd al aangesproken. Het avontuur, de zelfstandigheid, de uitdagingen en de afwisseling van het ondernemerschap vind ik fantastisch!”

🛍️Hoe ben je gestart met jouw onderneming?

Margot:Tijdens mijn studie Docent Theater werd het zaadje gepland om een vintage winkel te openen. Ik lag op een donderdagochtend in een danslokaal op de vloer en de opdracht was om te gaan dansen met je zelfgekozen fantasievogel. Ik weet nog precies dat ik dacht …dit gaan we helemaal niet doen! Wat een gezeik!

Een soort krachtig gevoel kwam naar boven borrelen. Ik wilde vanaf nu doen wat me het allertofste leek om te doen! Het openen van een vintage kledingwinkel! Alles viel stap voor stap vervolgens op z’n plek. Ik haalde (eindelijk) m’n diploma Social Work aan de Hogeschool Rotterdam, vond een gaaf winkelpand in Het Oude Noorden en opende in maart 2015 een fysieke vintage winkel.”

🛍️Grootste uitdaging ooit?

Margot:“Bij het openen van de winkel organiseerde ik maandelijks een Vintage Garage Sale. De eerste paar keer kwamen er maar een paar mensen op af terwijl er uren werk in alle voorbereidingen was gaan zitten. Het was heel pittig om door te zetten maar na een jaar doorzetten en keihard werken werd de Garage Sale steeds drukker bezocht. Dit was zo gaaf om te zien! Steeds meer blije vintage klanten waardoor ik ook steeds meer kleding in kon kopen en de winkel stap voor stap groeide.”

🛍️Is er nog een doel wat je graag met je bedrijf zou willen behalen?

Margot:”In de toekomst zou ik graag een goedlopende vintage webshop willen opzetten en daarnaast nog meer vintage evenementen organiseren. Het lijkt me geweldig om een groter en breder publiek op een toegankelijke manier kennis te laten maken met vintage kleding. Ook zou ik wellicht mijn fysieke winkel op een centraler gelegen plek willen voortzetten! Stap voor stap bouw ik rustig verder aan m’n (vintage) dromen in de Kroon!”

Related posts