Veda 3D Printing is opgericht door Martijn Korevaar en Jelle Hoekstra: “Ons doel is om de snelste, meest betrouwbare en betaalbare FDM 3D printer te bouwen.”

Veda 3D Printing is opgericht door Martijn Korevaar en Jelle Hoekstra: “Ons doel is om de snelste, meest betrouwbare en betaalbare FDM 3D printer te bouwen. En ook uiteindelijk dé 3D printer voor op Mars!”

🖨Vertel eens iets over jullie laatste project!
“Met ons laatste project hebben we geprobeerd om de wereld, maar vooral ook onszelf, te verbazen door met ons team van twee ‘from scratch’ een nieuwe 3D printer te ontwikkelen. En dat in slechts een paar maanden tijd. We zijn er gelukkig al achter gekomen dat we dat niet helemaal alleen kunnen. We hebben de handen ineen geslagen met Wrecklab. Waar een 3D printer nu nog een ‘domme’ machine is die gewoon een lijstje commando’s af werkt, gaan wij van deze printer een slimme machine maken. Het resultaat? Een printer die fouten tijdens het printen herkent en prints die niet alleen mooier, maar vooral sterker zijn.”

🖨Wauw! Maar eh… wat maken jullie nu eigenlijk?
“Wij specialiseren ons vooral in het hart van de 3D print machine, namelijk het extrusie systeem. Kort gezegd is dit het systeem dat het ruwe materiaal aanvoert, smelt, extrudeert en weer afkoelt. We zijn hier al jaren mee bezig! In april hebben we hiervoor zelfs een prijs gewonnen voor de ‘Beste Innovatie in 3D printing’ op de IDTechEx beurs in Berlijn. Uiteindelijk is ons doel om het snelste en meest efficiënte extrusie systeem te maken zonder hierbij gebruik te maken van extreem dure technieken: van maatje ultimaker, tot een printer waarmee je een barkruk zou kunnen printen.”

🖨Tof! Wat kunnen jullie voor andere KROONers betekenen?
“Alles dat met 3D printen te maken heeft. Naast dat we volledige printers maken in alle soorten en maten, kunnen we ook met je meedenken om bestaande printers, waar mogelijk, sneller en beter maken. Met meerdere 3D printers op kantoor, is er altijd wel een die even niks staat te doen. We zijn absoluut niet de beroerdste om tegen een vriendenprijsje een printje voor je aan te zetten. Kom gerust een keer langs als je vragen hebt of gewoon benieuwd bent wat we nu eigenlijk aan het doen zijn. Tot snel?”

Nieuwsgierig? Via onderstaande links vind je meer Veda 3D Printing!

🎬 www.youtube.com/channel/UCufto81dXsuKpZu5-68DuHQ

🔗 www.linkedin.com/company/veda-3d-printing/

🐦 https://twitter.com/3d_veda

 

Related posts