Een tweedelige Q&A met Dries Alkemade en Aart Strootman. Dries Alkemade is filmmaker en heeft gestudeerd aan de theateracademie in Tilburg. Part 2

Een tweedelige Q&A met Dries Alkemade en Aart Strootman. Vorige week hebben we Dries Alkemade het woord gegeven, vandaag geven we het stokje door aan zijn partner in crime Dries! Dries Alkemade is filmmaker en heeft gestudeerd aan de theateracademie in Tilburg.

🎬 Hoe zijn jullie samen in de Kroon terecht gekomen?
Dries Alkemade: “Aart had een grote opdracht voor een compositie die afgelopen september in premiere is gegaan. Na het winnen van een compositieprijs kreeg hij een carte blanche van het @gaudeamusnl Festival. Het festival wilde dit graag laten volgen en zocht een documentairemaker, toen heeft Aart mij voorgesteld.”

🎬 Vertel eens meer over jullie één van jullie laatste projecten?
Dries Alkemade: “Ons laatste grote project was een tournee langs de Nederlandse muziekpodia met de film en filmmuziek van Under The Skin (het meesterwerk van Jonathan Glazer met Scarlett Johansson in de hoofdrol.) Aart dirigeerde het ensemble genaamd “Stargaze” en ik zorgde ervoor dat we een versie van de film zonder muziek hadden. Die werd er immers live bij gespeeld. Tijdens de concerten zijn we allebei intens gefocust op ons eigen domein, maar zodra we in de auto terug zitten is het weer ouwe-jongens-krentenbrood. Het voelt een beetje als familie.”

🎬 Wat is het gekste dat jullie ooit hebben gedaan??
Dries Alkemade: “Iets wat ik nooit ga vergeten is dat Aart en ik in 2015 een piano in brand staken en daar samen op speelden tot onze wenkbrauwen eraf brandde. We hadden een soort pact met elkaar gesloten om door te spelen tot het echt niet meer kon. Ik ben zelf een enorme angsthaas, maar Aart neemt zo’n uitdaging bloedserieus. Hij zit doorgaans vol wilde plannen, waar ik graag bij aanhaak. Veel van die plannen hebben een soort titel gekregen zoals ‘De Kwalgel’ of ‘De Mokerslagroomtaart’ en ‘De Helse Haring’. En nu we samen in de Kroon zitten zullen daar vanzelf nieuwe titels bij komen.”

Related posts