Q&A met Jonas Vorwerk. “Ik maak interactieve kunst die worden getoond in het dagelijks straatbeeld.”

Q&A met Jonas Vorwerk. Jonas is een multimedia-kunstenaar die omgevingen creëert die beide digitale en analoge interactie uitdagen tussen publiek en diverse voorwerpen. “Ik maak interactieve kunst die worden getoond in het dagelijks straatbeeld.”

 

💡Hoe ben je begonnen met het maken van hoorbaar licht?
“Interactie tussen mensen heeft mij altijd geboeid. In de rol van een DJ, als interaction designer en als autonoom kunstenaar. Tijdens mijn jaren op de Willem de Kooning Academy heb ik geleerd te om te experimenteren en deze experimenten om te zetten naar innovatieve ontwerpen en kunstwerken. Muziek is altijd een grote drijfveer voor mij geweest. Daarom probeer ik het enthousiasme hierin te delen – en dat lukt! Want het publiek dat mijn werk bespeelt loopt altijd met een grote glimlach verder!”

 

💡Hoe ben je in De Kroon Rotterdam terecht gekomen?
“Voorgaande jaren had ik een fantastische werkplek, maar deze stopte er vorig jaar plotseling mee dus moest ik halsoverkop een nieuwe ruimte zoeken… Gelukkig was er nog een plekje vrij in de Kroon. Samen met Boris van Hoof en Baschz Leeft hebben we toen samen een fijne, nieuwe werkplek gemaakt. Een ruimte om ideeën verder uit te werken en deze tot leven laten komen.”

 

💡Is er nog iets wat je graag zou willen doen met jouw kunst?
“Natuurlijk heb ik een droom, dromen hebben we allemaal. Een van de dingen die ik graag zou willen werk maken dat blijvend is. Interactieve kunst zie je helaas nauwelijks in het dagelijkse straatbeeld. De technische middelen zijn er en we hebben ideeën genoeg…”

 

Website: jonasvorwerk.nl

Related posts