Q&A met Laser Gun Design: “Laser Gun Design is het pseudoniem van de Rotterdamse designer en maker Jahua Oosterveen. Jahua is sinds 2014 bezig met het fenomeen ‘lasercutting’.”

💥 Hoe is Laser Gun Design ontstaan?

Jahua: “In 2014 werkte ik bij een Rotterdams evenementenorganisatie. Voor een evenement dat wij organiseerde wilden wij een bijzondere aankondigingsposter van hout gemaakt hebben. De offerte die we hadden ontvangen viel helaas buiten ons budget. Via een vriend kreeg ik een plek voorgesteld waar je zelf gebruik kan maken van lasersnijders en heb ik zelf deze houten poster gemaakt. Vanaf dat moment had ik de smaak te pakken.”

💥 Wat heb je sindsdien allemaal ‘gelaserd’? 

Jahua: “Het heeft geleid tot creatieve uitspattingen van portretten gegraveerd op hout, lichtbakken, lampen, logo-signing, muurdecoratie, verschillende awards zoals de Rotterdam Music Awards en onlangs de NMI Awards. In 2019 heb ik besloten om mijn eigen lasersnijder te kopen en een werkplaats te huren bij @dekroonrotterdam. Dit was het beste besluit van 2019!”

💥 Wat goed! Wat vind je het tofste aan je werk? 

Jahua: “Elke opdracht is uniek en nieuwe uitdagingen met zich mee brengt. Vaak komt een opdrachtgever met een idee – zoals een entree bord van hout met hun logo erop gegraveerd. Ik vind het dan altijd leuk om met ze mee te denken en hier op verder te bouwen. Dit resulteert in een eindproduct dat uiteindelijk veel gaver is dan het originele idee.”

💥 Hoe kom je op de ideeën voor ontwerpen?

Jahua: “Meestal komt een opdrachtgever met een aanvraag voor een opdracht en leveren zij het logo aan waar ik mee aan de slag ga. Als ik autonoom werk maak, zijn dat vaak producten die ik thuis nodig heb en maak ik daar ontwerpen voor. Zo zijn bijvoorbeeld de platenkist en de dodecahedron lamp ontstaan. Daarnaast zit ik in Lasercutting Facebook groepen, waar collega’s tips & tricks delen die mij weer inspireren om nieuwe technieken uit te proberen.”

Check zijn werk hier: www.lasergundesign.nl

Related posts