Q&A met Laura Koenen: “Studio Laura Koenen is een social design studio. Ik wil met mijn ontwerpen het dagelijks leven een stukje beter, mooier en aangenamer maken. Meestal in samenwerking met de doelgroep zelf.”

Q&A met Laura Koenen: “Studio Laura Koenen is een social design studio. Ik wil met mijn ontwerpen het dagelijks leven een stukje beter, mooier en aangenamer maken. Meestal in samenwerking met de doelgroep zelf. Zo ontwerp ik projecten over dementie, thuisgevoel bij ouderen of talentontwikkeling bij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

 

👑 Hoe ben je in De Kroon terecht gekomen?

Ik ben afgelopen mei verhuisd vanuit Eindhoven. Ook in Rotterdam wilde ik graag een fijne plek hebben om aan de slag te gaan met mijn projecten. Tijdens de open dag vorig jaar wist ik; hier binnen de Kroon wil ik werken! Toen kwam er een plekje vrij in de co-work ruimte. Erg fijn om hier te werken, zo leer ik andere ondernemers kennen en kan ik meteen mijn netwerk verbreden.

 

👵 Heb je een ‘favoriet project’? Zo ja vertel er wat meer over!

Ik ben op het moment druk bezig met mijn ‘favoriete’ project. Ik ben een toolkit aan het ontwerpen waarmee mensen zich kunnen voorbereiden op hun oude dag. Het worden drie boeken waarin mensen hun herinneringen kunnen bewaren, hun toekomstige zorgnetwerk in kaart kunnen brengen en hun 10-zorggeboden vastleggen.

 

🌟 Is er een project wat je graag zou willen doen in Rotterdam?

Op het moment ben ik ook bezig met een andere droom verwezenlijken; een talentontwikkelingstraject vormgeven voor en met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit doe ik in samenwerking met twee andere ontwerpers; Marcha Schagen en Evie Sparidaens. In de toekomst hoop ik nog veel meer mooie social design projecten te doen voor de Rotterdammer!

 

Leer Laura beter kennen: https://www.linkedin.com/in/laura-koenen-414080a/

 

Related posts