Q&A met Mano & Mate, de oprichters van Wafeldam. Wafeldam maakt custom-made stroopwafelbakijzers en ontwerp & produceert unieke stroopwafels.

Q&A met Mano & Mate, de oprichters van Wafeldam. Wafeldam maakt custom-made stroopwafelbakijzers en ontwerp & produceert unieke stroopwafels.

🍪 Voordat jullie leven draaide om stroopwafels, vertel eens meer over jullie achtergrond?

Mano: “Mate heeft een achtergrond in Product Design. Hij richtte de ‘56 hours’ ontwerpstudio op. Een studio gericht op samenwerkingsprojecten, meubels en productontwerp.”
Mate: “Mano komt uit een achtergrond in audiovisueel ontwerp & hij daagt zichzelf zo nu en dan uit als stand-up comedian.“

🍪 Hoe kwamen jullie op het idee om deze stroopwafels te maken?

Mano & Mate: “Bij WDKA had Mate de opdracht om een souvenir te ontwerpen voor de stad Rotterdam. Door naar het traditionele ‘kriskras’-patroon van stroopwafels te kijken, realiseerde hij zich dat het deeg een uitstekend medium is om unieke ontwerpen te dragen. Kort daarna werden de eerste prototypes van de stroopwafelbakijzers met aangepaste opdrukken geboren. Nadat de schoolopdracht was afgelopen, begonnen wij, Mano & Mate, samen te werken en veranderden het schoolproject in een volwaardig bedrijf. Wafeldam was een feit en zo zijn wij begonnen aan onze zoete reis.”

🍪 Wat is jullie langetermijndoel met Wafeldam?

Mano & Mate: “Ons doel is om onze producten te blijven verbeteren. We willen onze ecologische voetafdruk verkleinen door lokaal geproduceerde ingrediënten en biologisch afbreekbare verpakkingen te gebruiken, terwijl we toch hoogwaardige en betaalbare producten kunnen blijven aanbieden. We hopen culturele instellingen, bedrijven en andere stroopwafelmakers te bedienen met op maat gemaakte stroopwafels en bakijzers.

🍪 Waarom hebben jullie gekozen voor de Kroon? En waarvoor kunnen andere KROONers bij jullie terecht?
Mano & Mate: “Het gemeenschapsaspect van de Kroon was de meest aantrekkelijke factor. Wij bieden de KROONers verse & ‘smoking hot’ stroopwafels aan- probeer dat aanbod maar eens te overtreffen!” 😉

Related posts