Q&A met Rianne Petter – Graphic Design & Research: “Ik hou van: afwisseling, samenwerken, de kleur groen, een lekker behangetje, Rotterdam, photoshoppen, concerten, metallics en neons, Amerika, posters, papier en de geur van inkt.”

Q&A met Rianne Petter – Graphic Design & Research: Rianne studeerde grafisch ontwerpen bij WDKA en werkt sinds 2002 als grafisch ontwerper, artdirector en onderzoeker vanuit haar studio in Rotterdam. En sinds 2018 in De Kroon: “Ik hou van: afwisseling, samenwerken, de kleur groen, een lekker behangetje, Rotterdam, photoshoppen, concerten, metallics en neons, Amerika, posters, papier en de geur van inkt.”

📃 Hoe heb je je liefde voor Graphic Design ontdekt

Rianne: “Nou het was eigenlijk in eerste instantie de liefde voor computers. Ik heb in de brugklas een MS-DOS cursus gedaan (een van de eerste besturingssystemen voor personal computers) en we hadden thuis een commodore 64 en Pong. (Die nu bij HET LAB staan trouwens).”

📃 En hoe heeft dit zich verder ontwikkeld?

Rianne: “Toen ik naar Rotterdam verhuisde om op de Willem de Kooning Academie grafisch ontwerpen te gaan studeren, werd ik verliefd op het vak, de stad en op mijn klasgenoot. Inmiddels werk ik al 18 jaar als grafisch ontwerper en ben ik getrouwd met deze klasgenoot en inmiddels ook parttime studiogenoot Mark Mulder van Studio for Visual Pop.Culture

📃Wat vind je het leukste aan je werk?

Rianne: “Ik hou van de afwisseling en de verschillende samenwerkingen. Met en voor veel verschillende mensen werken maakt dat elke opdracht anders is en elk proces ander loopt. Verder hou ik van de geur van papier en bijzondere druktechnieken. Papier is voor mij een belangrijk onderdeel van het ontwerpproces. De ene keer is het duidelijk welk papier er gebruikt moet gaan worden en de andere keer wil je dat het papier niet alleen een functionele drager is maar zet je het in als statement. Inmiddels heb ik een uitgebreide papier collectie verzameld. Dus mocht je een keer advies willen dan ben je van harte welkom!”

📃Waarom heb je gekozen voor de Kroon?

Rianne: “Sinds september 2018 werk ik in De Kroon. Het bevalt ontzettend goed! De plek en het uitzicht en de sfeer en de mensen zijn geweldig. Ik woon zelf in Delfshaven, dus het is een luxe om zo dichtbij mijn huis te werken, aan de Maas! Dagelijks ben ik omringd door professionals die open staan voor innovatie, kruisbestuivingen en een goed gesprek.

Deze week start ik een project met Marian Oudenes Eerder maakte ik samen met Studio for Visual Pop.Culture het logo-systeem voor de bovenburen: lichtarchitect Atelier 81 – Light and Design. Ook werk ik voor Nancy Hoffmann aan het door haar net gelanceerde kunst en design label COHORS Met Eveline Schram en Allard van #Doingz heb ik ook samengewerkt. De bodem hier is behoorlijke vruchtbaar dus!”

Related posts